Başkan Akgün Sosyal Tesisleri Denetledi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece?de pek çok sosyal yaşam projesini hayata geçirmeye devam ediyor. Akgün son olarak ilçede yapımı devam eden ve tamamlanan tesisleri ekibiyle birlikte denetledi.

BÜYÜKÇEKMECE 15.10.2018 15:51:59 0
Başkan Akgün  Sosyal Tesisleri Denetledi

Büyükçekmece Belediyesi son yıllarda ilçeye rekor düzeyde park, spor ve sosyal tesis kazandırdı. 2018 yılında vatandaşların hizmetine giren ve girecek olan tesisler şu şekilde;

 

Prof. Dr. Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi

Yeşil doğası, yürüyüş yolları ve göletiyle İstanbul’un gözde doğa parklarından biri olan Mimaroba Mahallesi Büyük Atatürk Parkı içerisinde çok sayıda yeni sosyal projenin temeli atılmış durumda. Park İçerisinde bu yıl hizmete giren Prof. Dr. Türkan Saylan Spor ve Sosyal Tesisi Büyükçekmecelilerin ilgisi yoğun. Spor tesisi içerisinde Büyükçekmecelilere plates, yoga, aerobik ve fitness dersleri özel eğitmenler eşliğinde veriliyor. Ayrıca tesis içerisinde kafeterya, vitamin bar ve kütüphane de mevcut. Başkan Akgün, hizmete giren tesis ve çevresinde hiçbir aksaklık yaşanmaması adına denetim yaptı.

 

Büyük Atatürk Parkı Selanik Girişi Atatürk Evi

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısını Büyükçekmece’de yaşatmak için Büyük Atatürk Parkı’nda çalışmalara başlayan Akgün, parkın girişlerinden biri olan ve yapım çalışmaları devam eden Selanik girişinde yer alacak Atatürk Evi’ni inşa ediyor. Ev, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında dünyaya geldiği Selanik Atatürk Evi’nin bir benzeri olacak. Selanik Girişi içerisinde yer alacak meydan çalışmasında Atatürk Evi’nin önüne Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli de konumlandırılacak.

Aziz Sancar Nobel Parkı

Nobel Kimya ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar’a ithafen, "Aziz Sancar Nobel Parkı"  projesi de Büyük Atatürk Parkı’nda hayata geçiriliyor. İçerisinde Sancar’ın heykelinin de bulunacağı bir bilim parkı Başkan Akgün tarafından ilçeye kazandırılacak.

Büyük Atatürk Parkı Evlendirme Dairesi

Büyük Atatürk Parkı içerisinde yer alan ve yapımı tamamlanmak üzere olan bir başka proje, Büyük Atatürk Parkı Evlendirme Dairesi. Nikah salonları tamamlandığında Büyükçekmeceli vatandaşlara modern ve önemli bir hizmet daha sunulmuş olunacak. Doğası ve göletiyle fark yaratan parkta nikahlarını kıyan çiftler, park alanında fotoğraf çektirerek unutulmaz anlarını ölümsüzleştirebilecek.

İsmet İnönü Lozan Meydanı Girişi

Büyük Atatürk Parkı içerisinde yer alan bir başka önemli proje ise İsmet İnönü Lozan Meydanı Girişi. Toplamda 400 metrekareden oluşan park içerisinde 150 metrekarelik yeşil alan, oturma alanları ve yürüyüş yolları bulunuyor.

Zülfü Livaneli Kültür Sanat ve Spor Tesisi

Sinanona Mahallesi’nde yapımı devam eden ve adını sanatçı, müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli’den alan Kültür ve Sosyal Tesisi tamamlanmak için gün sayan projelerden bir tanesi. Tesisi denetleyen Başkan Akgün, yapılması gerekenlerle ilgili ekibine talimatlarda bulundu. Toplam alanı 1380 metrekare olan sosyal tesis, spordan eğitime, sanattan eğlenceye pek çok farklı özelliği bünyesinde topluyor. Tamamlanmak üzere olan tesisin içerisinde 115 metrekarelik bir fitness salonu, 275 metrekarelik 6 derslik, 115 metrekarelik restoran, 117 metrekarelik çok amaçlı salon, 168 metrekarelik iç bahçe gibi çeşitlilik sahibi mekanlar bulunuyor.

 

Kordonboyu Eğlence Merkezi

Başkan Akgün’ün önemli sosyal tesis projelerinden biri de Kordonboyu Eğlence Merkezi. Büyükçekmece sahilinde, pek çok hizmeti barındıran sosyal tesisin içerisinde; çocuk oyun alanının da hizmet vereceği 372 metrekarelik bir restoran, okuma salonunun da bulunduğu 510 metrekarelik bir kafe, 210 metrekarelik bar, 190 metrekarelik Taksim Kıraathanesi, 200 metrekarelik bir fitness salonu, soyunma odaları, mescit, kadın ve erkek kuaförü ve ayrıca, farklı hizmetler verecek toplamda 662 metrekarelik dört dükkan da bulunuyor. Yapımında sona yaklaşılan tesisi denetleyen Akgün, gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı