Başkan Akgün " Büyükşehir Yasası Sil Baştan Ele Alınmalıdır"

Büyükçekmece Belediyesi` nin organize ettiği "Büyükçekmece Uluslararası Yerel Yönetimleri Kongresi Değerlendirme Çalıştayı" yapıldı.

BÜYÜKÇEKMECE 26.11.2017 20:19:42 0
 Başkan Akgün

Büyükçekmece Belediyesi' nin organize ettiği "Büyükçekmece Uluslararası Yerel Yönetimleri Kongresi Değerlendirme Çalıştayı'na katılan akademisyenler, 14 - 15 Mayıs tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Salonu'nda yapılan kongrenin değerlendirmesi yaptı.

 

Büyükçekmece Belediyesi' nin bu yıl ilkini organize ettiği çalıştayda kongrenin Belediyecilik anlamında sağladığı yararlar ve teorik olarak dile getirilen uygulamaların nasıl değerlendirildiği tartışıldı.

 


Çalıştayda önemli açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, şunları söyledi "Türkiye'de 2004 yılında komisyonlar yerel yönetimler, belediyeler kanunu çıkarttı. Sadece yetkileri arttı ve çeşitli yetkiler verildi. Ama hiç para vermedik. Yani pazara gönderiyorsunuz ve elinize verilen listede masraf 100 lira gözüküyor, ama cebinizde 10 lira var. Bizim de elimizde Belediyeler olarak 1 milyonluk iş yapacağız ama cebimizdeki para 10 lira dahi değil, bu nedenle Türkiye'deki belediyeler, bizim hemen Edirne sınırındaki diğer belediyelerle mukayese edildiği zaman korkunç şekilde, onların çok altında bir finans imkanına sahiptir. Bu nedenle Türk yerel demokrasinin taçlandırılması için, vatandaşın doğumundan ölümüne kadar, hizmet aldığı belediyelerin daha etkin hizmet vermesi için mutlak surette 2019 seçimlerinden önce belediyelerin finans kanunu çıkartalım. Belediyeleri desteklemek demek merkezi idareyi, demokrasiyi ve vatandaşın huzurunu artırmak demektir."

 

Belediyelerin gelir kaynaklarını mutlak surette artırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Akgün "Bizde çok küçük belediyelerin birleştirilerek devam ettirilmesi esasında daha doğru olurdu. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'nın dışında büyükşehir statüsünü kabul etmeyen bir yerel demokrasi savunucuyum. Ben büyükşehir belediyesinin sil baştan ele alınmasını düşünün 40 yıllık belediyeciyim" şeklinde ifadelerde bulundu.