Balkan ve Rumeli Dernekleri Biraraya Geldi

BÜYÜKÇEKMECE 22.01.2018 09:19:45 0
Balkan ve Rumeli Dernekleri Biraraya Geldi

Büyükçekmece’de yaşayan Rumeli, Trakya ve Balkan dernek üyeleri bir araya geldi.

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren 15’e yakın Rumeli, Trakya ve Balkan dernek üyeleri bir araya geldi.
 

Büyükçekmece’de faaliyet gösteren Rumeli, Trakya ve Balkan dernekleri, Büyükçekmece Belediyesi Celaliye Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün de davetli olarak katıldığı programda Büyükçekmece Belediyesi’nin Rumeli, Trakya ve Balkanlar bölgesinde yaptığı hizmetler anlatıldı.


“Attıkları mermi boşa gitmesin”


Kahvaltı sonrası salonda bulunanlara seslenen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, öncelikle Afrin harekatıyla ilgili konuştu. Türkiye sınırında oluşacak terör hattını engellemek için yapılan operasyonda Türk askerine başarılar dileyen Başkan Akgün, “Memleketimizin, devletimizin, ülkemizin güvenliği için terör örgütlerinin sınırımızın sıfırına kadar yaklaşarak ülkemize tehdit olabilecek bir durum sergilemeleri sonucu Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin harekatında görev alan, komutanından en alttaki askere kadar hepsine Yüce Allah’tan başarılar diliyoruz. Kılıçları keskin olsun, attıkları mermi boşa gitmesin” dedi.


Başkan Akgün, çalışmalar hakkında bilgi verdi


Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün konuşmasının devamında ise Büyükçekmece’de faaliyet gösteren 15 civarı Rumeli, Trakya ve Balkan derneği olduğunu ifade etti. Balkanların Türkiye için çok önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Akgün, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bölgemizde 275 dernek ve sivil toplum kuruluşu var. Bunlardan 15 civarı Rumeli, Trakya ve Balkanların kültürünü, sanatını yaşatma ve sürdürmeyle uğraşır. Çok güçlü dernek kuruluşları var. Genellikle bir araya gelerek Trakya’da, Balkanlar’da yaptıkları faaliyetleri anlatırlar. Bugün burada yaklaşık Trakya ve Balkan ismi altına birleşmiş dernekler federasyonunun davetiyle çalışmaları dile getirdik. Bunların başında Bulgaristan’da yaptığımız cami, tamir ettiğimiz okullar ve kilise, Makedonya’da yaptırmakta olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim ve Ortaöğretim okulunun geldiği seviye ve yine Makedonya’da yaptıracağımız Mustafa Kemal Atatürk Parkı ile ilgili çalışmalarımız hakkında bilgi verdik.”