Aydın`ın Akıllı Yağ Projesine Norveçliler Talip

Türk İşadamları Projeleri Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TİAP BAM) bünyesinde kurulan ve ülke ekonomisine önemli buluşlar kazandırmayı amaçlayan TİAP BAM Bilim Kurulu çok farklı buluşları akademik ortamda araştırmalar yaparak piyasaya sürülebilecek hale g

SAĞLIK 6.10.2015 14:55:12 0
Aydın`ın Akıllı Yağ Projesine Norveçliler Talip

Aydın'da bölgenin en önemli endemik bitkilerinden elde edilen tamamen natürel bir buluş olarak ortaya çıkan Antikoil HBX-2371 'Antimikrobiyal Akıllı Yağ'ın hastalıklara yol açan patojen sayısını çok kısa süre içerisinde yok ettiğinin belirlendiğini kaydeden belirten Proje Koordinatörü Hakan Başlık, "Bu durum bilim dünyasına yeni ufuklar açmıştır. Norveç Bergen Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jostein Bakke tarafından uzun süre incelenen Antikoil HBX-2371 'Antimikrobiyal Akıllı Yağ' buluşu ile ilgili ortak çalışmalar yapılması konusunda görüşmeler başlatılmasına karar verildi. Kişi başına düşen gelir seviyesi bakımından dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer alan ve oldukça yaşlı bir nüfusa sahip Norveç, gök kubbenin altındaki en güzel yeryüzüne sahip Aydın'ın bu değerlerini ülkesine taşımak istiyor" dedi.

 

Çevreci buluşlara imza attıklarını ve doğaya zarar verebilecek en küçük bir çalışma yapmadıklarını ifade eden TİAP BAM Projeleri Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Başlık yaptığı açıklamada ilk bilimsel çalışmalarının yedi yıl önce başladığını söyledi. Başlık "Bu geçen süre içerisinde bir çoğu ilk ve tek olma özelliğine sahip 23 spesifik buluşa imza atmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Sorunların çözümünde yer almak ve hayati projelerde anahtar olabilecek düzeyde bulunmaktan çok mutluyuz. Allah Aydın'a birçok nimeti bahşetmiş. Bizler bu nimetleri ve Aydın'ın şifalı bitkilerini çok yönlü olarak değerlendirip insanlığın faydasına kullanma çabası içindeyiz. Antikoil HBX-2371 "Antimikrobiyal Akıllı Yağ" Projesi ile tüm dünyaya adımızı duyurmak üzere gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.  

 

İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Gıda Mikrobiyoloğu Prof. Dr. Hüseyin Hüsnü Gündüz Başkanlığı'nda faaliyetlerini sürdüren TİAP BAM Bilim Kurulu ileri düzeydeki çalışmalarını daha kapsamlı devam edebilmesi için devlet desteği olmasının gerektiğini ifade etti.   Her yeni buluşun kanser, şeker, hepatit, parkinson gibi tedavisi zor hastalıklar için umut olduğunu belirten Başlık, tabiattaki ve özellikle gök kubbenin altındaki en güzel yeryüzü ve Kur'an'da adı geçen incir ve zeytinin memleketi Aydın'daki tabiatın bu nimetlerini insanlığa sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: Yeniasır