Atatürk`ün Samsun`a Çıkışının 96.yılı Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

ARŞİV 20.05.2015 04:27:00 0
Atatürk`ün Samsun`a Çıkışının 96.yılı Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

Kutlamalara Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Garnizon Komutanı Personel Albay Ayhan Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Gaffar Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.

 

Engelli izciler damga vurdu

 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının 96 yıldönümü kutlamaların ilk bölümünde, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından kutlamaların ikinci bölümüne geçildi. Bu bölümde ise, okulların ve sporcu gençlerin gösterilerine yer verildi. Büyükçekmece Belediyesi Gökkuşağı Engelli İzci Kulübü öğrencilerinin törende sergiledikleri Bayrak Oratoryosu büyük beğeni topladı.

 

"Türkiye için dönüm noktasıdır"

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 19 Mayıs tarihinin Türkiye açısından bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak şu mesajı verdi: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basması bir milletin esaretten kurtulması ve bağımsızlık mücadelesinin temellerinin atıldığı tarihtir. Büyük Atatürk kendisine güvenen ve inanan Anadolu halkının desteğiyle ülkemizi parçalanmaktan kurtardı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Bu açıdan 19 Mayıs tarihi Türkiye'nin en önemli dönüm noktalarından biridir."