"Atatürk'ü anlamak zorundayız"

"Atatürk'ü anlamak zorundayız"

BÜYÜKÇEKMECE 22.01.2018 11:10:00 0

Bolcan: Lozan, çağdaş Türkiye’nin kapılarını açtı

 

Büyükçekmece Belediyesi’nin Atatürkçü Düşünce Derneği, Ana Kucağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Kadim Sanat Derneği işbirliğiyle düzenlediği “Atatürk’ü Anlamak” isimli seminerin üçüncü sunumu gerçekleşti.

 

Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan’ın sunumuyla gerçekleşen seminerde Büyük Taarruz ve Lozan Antlaşması konuları anlatıldı. Bolcan, Lozan Antlaşması, bize yeni ve çağdaş bir Türk devletinin kapılarını açtı” dedi.

 

“Atatürk’ü anlamak zorundayız”

Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan, Atatürk’ü anlamanın anmaktan çok daha önemli olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında, “Atatürk’ün çağdaş Türkiye’ye şekil veren devrimleri ve bu devrimlerin günümüze düşen iz düşümlerini biz bunları ne kadar yaşatabiliyoruz, sorumluluğumuz nerde başlıyor, kuşaklar arası iletişimi nasıl sağlayacağız? İşte bu nedenle Atatürk’ü anmak yerine anlamak zorundayız. Çünkü onun her yaptığının bir mantığı vardı” diye konuştu.

 

“Geleceğimizin teminatıdır”

Lozan Antlaşması süreci ve imzalanan antlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti için önemine değinen Bolcan; “24 Temmuz 1923’de başta sınırlarımız olmak üzere bağımsızlığımız ve ekonomik özgürlüğümüzü Lozan Anlaşması ile tescil ettik. Biz bu antlaşma ile antlaşmaya imza atan atmayan herkese şu mesajı vermiş olduk: Savaş meydanlarında kazandığımız, geleceğimizin teminatıdır. Bunu tescil ettirmiş olmak bize yeni ve çağdaş bir Türk devletinin kapılarını açtı” ifadesini kullandı.

 

Katılım yoğun oldu

Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşi Hatice Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi ve Ana Kucağı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Demirci, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Gürkan Serin, Kadim Sanat Derneği Başkanı Lütfiye Ercan katıldı.