Atatürk sevgisini fotoğraflara anlattılar

10 Kasım Atatürk?ü Anma Günü?nde ?Büyükçekmece halkının Atatürk?e Mesajı? sergisi düzenlendi. Sergide, 7`den 70`e onlarca vatandaş Atatürk?e olan sevgi ve özlemini fotoğrafa döktüler.

BÜYÜKÇEKMECE 10.11.2018 18:41:28 0
Atatürk sevgisini fotoğraflara anlattılar

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde “Büyükçekmece halkının Atatürk’e Mesajı” sergisi, Büyükçekmece belediye binasında düzenlendi. Büyükçekmece Belediyesi ve Büyükçekmece Fotoğraf Derneği işbirliğiyle gerçekleşen serginin açılışına Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Garnizon Komutanı Caner Demirkol ve beraberindeki protokol katıldı. 7’den 70’e onlarca vatandaş, fotoğraflarda Atatürk’e olan sevgi ve özlem cümlelerini yazıya döktüler. Sergiyi gezen heyet, fotoğrafları incelediler ve fotoğraf sahiplerine hediye takdim ettiler.

 

“Yüce Allah bu millete Atatürk gibi büyük bir lider nasip etmiş”

Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyük düşünür Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 80’inci yılını yaşıyoruz. Ata’ya olan özlem, Ata’nın bize vermiş olduğu emaneti büyütmek, yükseltmek, Ata’nın bize ne demek istediğini daha iyi anlamak bakımından bunlar güzel şeyler. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk ulusuna büyük bir armağan hediye etmiştir, bunun adı Cumhuriyettir. Ne mutlu Türk Milletine ki Yüce Allah bu millete Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi büyük bir deha, büyük bir lider nasip etmiş. Ruhu şad olsun” dedi.

 

“Bizim kalbimizde hala yaşıyor”

 Atatürk’ü çok sevdiğini dile getiren Duru Örenel, “Ben Atatürk’ü çok seviyordum. Ama hala yaşıyor bizim kalbimizde. Bizim için onun önemi çok büyük. Atam senin izindeyiz. Senin izinde olduğumuz için çok mutluyuz. Sen bizim ülkemizi kurtardın. Atam çok yaşa” diye konuştu.

 

“Bu zamana geldiysek Atatürk sayesinde geldik”

 Atatürk’ün kıskanılan bir lider olduğunu belirten Tümen Şubatlıoğlu, “Bu zamana geldiysek Atatürk sayesinde geldik. Bu zamandaki gençlerimiz, geleceğimize Atatürk sayesinde devam edecektir. Atatürk dünyada kıskanılan, sevilen tek başkomutan olarak görüyorum. Kalbimizde sonsuza dek yaşayacak” ifadelerini kullandı.