Atatürk Devrimleri Yolumuzu Hep Aydınlatacak

BÜYÜKÇEKMECE 9.11.2018 18:07:05 0
Atatürk Devrimleri Yolumuzu Hep Aydınlatacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, düşünceleri ile de ulusumuzu aydınlık yarınlarına taşıyacaktır” dedi.

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Hayatını Türk Ulusu ve onun bağımsızlığına adamış, ulusal birliğimizin, bağımsızlığımızın, çağdaşlık ve aydınlanmanın simgesi olmuş, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. yıldönümünde minnet ve şükranla anıyorum” ifadesini kullandı.
 

Başkan Akgün, 10 Kasım Atatürk’ü Anma ve Atatürk Haftası dolayısıyla yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:
“Eylem ve fikirleri ile yaşadığı çağa damgasını vuran, mazlum milletlerin bağımsızlık kılavuzu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, eşsiz dehası, azim ve kararlılığı ile bağımsız bir millet meydana getirmiştir. Başarıyla çıktığı kurtuluş mücadelesi sonrasında, Türkiye Cumhuriyeti devletini inşa etmiş ve ulus devlet anlayışıyla örgütlemiştir. Gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza demokratik bir Cumhuriyet ve aydınlık yarınlar armağan ederek, çağdaş dünyanın yolunu açmıştır. Büyük önderin bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun üzerine çıkmak, ancak bizlere bıraktığı ilke ve inkılâplarını yaşatarak ve Atatürk’ün izinden yürüyerek mümkün olabilecektir. Bugün içinden geçmekte olduğumuz süreçte, her zamankinden daha fazla Atatürk’ü anlamaya ihtiyacımız var. Büyük Atatürk, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ilke ve devrimleri ile yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, düşünceleri ile de ulusumuzu aydınlık yarınlarına taşıyacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün manevi şahsiyeti önünde saygıyla eğiliyor, en büyük eseri Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı yineleyerek, aramızdan ayrılışının 80’inci yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”