AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Benim Sadık Yarim Kara Topraktır” diyen Büyük Ozan Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 44. yılında baştan aşağı yenilenen Beylikdüzü Aşık Veysel Sahnesi'nde "Üç Okul Bir Konser" etkinliği ile anıldı.

BEYLİKDÜZÜ 24.03.2017 20:03:47 0
AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi`nin projelendirdiği anma programını Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi hayata geçirdi. Etkinlikte Aşık Veysel`in eserlerini öğrenciler seslendirdi.

Aşık geleneğinin son büyük temsilcilerinden olan Büyük Ozan Aşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 44. yılında, yenilenen Beylikdüzü Aşık Veysel Sahnesi`nde anıldı.

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi`nin projelendirdiği programı Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan anma programında Aşık Veysel`in eserleri; Avni Akyol, Aşık Veysel ve Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından seslendirildi.

Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katıldığı programın onur konuğu ise Aşık Veysel`in torunu Çiğdem Özer yapmış olduğu konuşmada Dedem Atatürk'ün çağdaşlaşma hareketini benimsemiştir.” dedi.

Aşık Veysel gibi bir değerin torunu olmaktan gurur duyduğunu belirten Özer, "Ülkeyi gönül gözüyle gören dedem halk edebiyatına çok güzel eserler bırakmış, gerçek bir halk adamıdır. Cumhuriyet ozanı olan Veysel, Atatürk`ün çağdaşlaşma hareketini benimsemiştir. Beni dedemin vesilesiyle sizlerle bir araya getiren herkese teşekkür ederim." dedi.

Her defasında Aşık Veysel`in ülke için büyük bir değer olduğuna değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Büyük ustanın adını taşıyan bu salonu sizlere kazandırmış olmaktan büyük onur duyuyoruz. Veysel gibi hayatımıza yön veren değerlerin düşüncelerini iyi anlamalı ve sonsuza dek yaşatmalıyız." şeklinde konuştu.