Büyükçekmece`de Kamuya Açık Spor Alanlarının Sayısı Arttırılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatları doğrultusunda ilçedeki kamuya açık spor alanlarının sayısı arttırılıyor.

BÜYÜKÇEKMECE 15.10.2015 16:17:00 0
Büyükçekmece`de Kamuya Açık Spor Alanlarının Sayısı Arttırılıyor

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi her geçen gün yeni projelere imza atarken, ilçedeki kamuya açık spor alanlarının sayısı arttırılıyor.

 

Meclis Üyelerine Bilgi Verdi

 

Büyükçekmece Belediyesi Spor Müdürü Namık Yüksel, Atatürk Spor Kompleksi`nde düzenlediği kahvaltılı toplantıda Büyükçekmece Belediye Meclis Üyeleri ve spor komisyonu üyelerine  çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Üç ana gündem maddesi altında gerçekleşen toplantıda kamuya açık alanların spor faaliyetleri için kullanılacağı, mahalle futbolunun yaygınlaştırılacağı ve çocuklar üzerinde yapılması planlanan koordinasyon çalışmaları üzerinde duruldu.

 

Koordinasyon Çalışmaları Yapılacak

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`ün sporun bilimsel yöntemlerin ışığı altında altyapıya yönelik  yapılmasından yana olduğunun altını çizen Yüksel; "Büyükçekmece`de yaşayan çocuklarımızı spora özendirmek, geleceğin şampiyonlarını yetiştirmek adına tüm imkanlarımızı seferber ettik. Tesis konusunda da Türkiye`nin en şanslı ilçelerinden biriyiz. yaz spor okulumuza bu yıl 2 bine yakın öğrenci kayıt yaptırdı. 20 kişilik uzman eğitimci kadromuzun tamamı, UEFA (Avrupa Futbol Federasyonları Birliği), TFF (Türkiye Futbol Federasyonu), TVF (Türkiye Voleybol Federasyonu), TAF (Türkiye Atletizm Federasyonu) gibi kuruluşlar tarafından verilen (Pro Lisans, UEFA A Lisans, UEFA B Lisans gibi) üst sınıf belgelere ve akademik eğitime sahip" ifadesini kullandı,Mahalle Futbolu YaygınlaştırılacakToplantı sonunda Meclis Spor Komisyonu üyeleri ile birlikte ortak alınan kararlar doğrultusunda kamuya açık alanlar spor faaliyetleri için değerlendirilecek. Bölgelerde bulunan kamusal alanlara minyatür futbol sahaları yapılarak çocukların arkadaşlarıyla birlikte diledikleri gibi oyunlar oynayıp,  mahalle futbolunun yaygınlaştırılması hedefleniyor. 


Anahtar Kelimeler: arsiv