TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLACAK CEMEVİ İÇİN YARIŞMA

Beylikdüzü Belediyesi, akademisyen ve mimarların desteğini alarak hizmet etmeyi amaçlıyor.

ARŞİV 23.06.2015 01:37:32 0
TÜRKİYE`YE ÖRNEK OLACAK CEMEVİ İÇİN YARIŞMA

Yaşam Vadisi’ne komşu olacak olan Beylikdüzü Cemevi’nin projesi yarışmayla belirlenecek. Beylikdüzü Belediyesi Cemevi, Kültür Merkezi ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışması, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23.maddesine göre Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği uyarınca serbest, ulusal, tek kademeli, mimari proje yarışması olarak düzenleniyor. Türkiye genelinde cemevlerinin mimari yapıları ve kent içindeki fonksiyonel yapılanmalarına ilişkin tartışmaların yürütüleceği bu yarışma projesinin bir diğer özelliği de Cumhuriyet Tarihi boyunca cemevi mimarisinin tartışıldığı ilk yarışma süreçlerinden biri olması…

Alevi- Bektaşi inancının değerlerini mimari özelliklerinde yansıtılması hedeflenen “Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi” projesi, sadece Beylikdüzü için değil Türkiye için de örnek oluşturacak bir yapıda, yarışmaya katılan uzmanlar tarafından tasarlanacak.

Beylikdüzü İlçesi Kavaklı Mahallesi’nde bulunan 7800 metrekarelik bir alanda yapılacak olan cemevi ve kültür evi, mimari bir proje olmasının yanı sıra kentsel tasarım ve peyzaj projesi olarak ele alınacak. 2230 metrekarelik bir alanda inşa edilmesi öngörülen cemevi ve kültür evi, Kavaklı Mahallesi’nde ulaşılabilir bir kamusal mekân yaratarak vatandaşların bir araya gelebileceği bir mekân seçeneği de sunacak.


Anahtar Kelimeler: arsiv