Demirel, Yeri Doldurulamayacak Bir Siyasidir

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in vefatı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

ARŞİV 18.06.2015 09:15:57 0
Demirel, Yeri Doldurulamayacak Bir Siyasidir

Demirel`in vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü vurgulayan Başkan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:Gerçek Bir Devlet Adamıydı.

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in Türk siyasi tarihi açısından çok farklı bir yeri olduğunun altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sayın Demirel sadece siyasi bir kişilik değildi. O aynı zamanda da Cumhuriyetimizin erdemli simgelerinden biriydi. Cumhuriyet rejiminde, Anadolu`nun yoksul bir köyünde doğan "Çoban Sülo"nun bu ülkenin başına başbakan, cumhurbaşkanı olabileceğinin göstergesiydi. Üslubu, kıvrak zekası ile siyasi tarihimizde derin izler bıraktı. Ayrıca yüreği insan sevgisiyle doluydu. Ülkesinin kalkınması ve gelişmesi için kendisini adamış gerçek bir devlet adamıydı. Türkiye`nin siyasi yelpazesindeki herkesim tarafından sevilen, takdir gören ender isimlerdendi. Süleyman Demirel gerek Türkiye için yaptığı hizmetleriyle, gerekse demokrasi tarihimizde sunduğu katkılarıyla yeri çok zor doldurulacak bir liderdir. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bende sayın Süleyman Demirel`i kaybetmenin acısını derinden hissediyorum. Türk milletinin başı sağolsun. Ruhu şad, mekanı cennet olsun" dedi.


Anahtar Kelimeler: arsiv