BÜYÜKÇEKMECE SEYİT ONBAŞI CAMİİ DUALARLA AÇILDI

Büyükçekmece`de yapımı tamamlananan Seyit Onbaşı camii dualarla ibadete açıldı

ARŞİV 18.03.2015 18:37:00 0
BÜYÜKÇEKMECE SEYİT ONBAŞI CAMİİ DUALARLA AÇILDI

Açılış töreninin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Seyit Onbaşı`nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin ile birlikte camide ilk namazı kıldı.

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Büyükçekmece Belediyesi`nce Tepecik Rüzgarlıtepe mevkiinde Çanakkale Zaferi`nin 100. yılı anısına yaptırılan Seyit Onbaşı Camii`nin açılış törenine ilgi büyük oldu.

 

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Müftüsü Mehmet Narin ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninin ilgi odağı Çanakkale Destanı`nın kahramanlarından Seyit Onbaşı`nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin oldu.

 

Tarihin akışını değiştirdi

Açılış töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, bugün Türkiye`de, Seyit Onbaşı gibi kahramanlar sayesinde çan yerine ezan sesleri yükseldiğinin altını çizerek; "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale`de müttefik kuvvetlerine geçit vermeyen, Çanakkale geçilmez dedirten kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. 276 kiloluk mermiyi topun namlusuna sürerek, dünya tarihinin akışını değiştiren Seyit Onbaşı`nın adı bugün hizmete açacağımız camide de ilelebet yaşatılacaktır. Caminin yapımına katkı sunan hayırseverimize de teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

 

"Ailemiz adına teşekkür ediyoruz"

 

Seyit Onbaşı`nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin`de yaptıkları konuşmada, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`e teşekkür ederek; "Dedemiz Seyit Onbaşı gibi tarihe mal olmuş bir kahramanın adını yaşatmak adına bu camiyi yaptıran, vefalı insan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`e kendimiz ve ailemiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandılar. 

 

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Mehmet Narin`in eşliğinde yapılan dualarla caminin açılış töreni gerçekleştirildi.


Anahtar Kelimeler: arsiv