AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Ünlü ozan Aşık Veysel Beylikdüzü`nde anıldı

ARŞİV 6.04.2013 20:04:55 0
AŞIK VEYSEL BEYLİKDÜZÜ`NDE ANILDI

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenlenen gecede sahne alan Sanatçı Cengiz Özkan, Türkiye`nin yetiştirdiği en büyük ozanlarından biri olan Âşık Veysel`in türkülerini seslendirdiği bir konser verdi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, gecenin anısına Âşık Veysel`in torunu Çiğdem Özer`e plaket takdim ederken, gecenin organizasyonunu gerçekleştiren Beylikdüzü Sivaslılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halit Tuna, gecenin organize edilmesinde yaptığı katkıdan dolayı Başkan Uzun`a saz hediye etti.

Başkan Uzun: "Gelecek sene ben de Aşık Veysel`in türküsünü seslendireceğim"

Hediye edilen sazı teşekkürle kabul eden Başkan Uzun, "Gelecek seneye kadar bu sazı çalmasını öğrenecek ve yine düzenlenecek olan gecemizde bende Âşık Veysel`in bir türküsünü söyleyeceğim. Kimse diyemez ki biz kardeş değiliz. Hepimiz Hz. Âdem babamız ve Hz. Havva annemizden kardeşiz. Bende Âşık Veysel?in akrabasıyım. Onun gibi bir insanın ülkemizde yaşamış ve türküler söyleyerek kendini herkese tanıtmış olmasından dolayı ne kadar gurur duysak azdır" dedi.

"Onun anıları ile büyüdüm"

Anma gecesinde sahneye çıkan Âşık Veysel`in torunu Çiğdem Özer dedesini hiçbir zaman görmediğini belirtip, "Onu ömrü hayatımda yüz yüze hiç görmesem de bana anlatılan anıları ve türküleri ile büyüdüm" diyerek dedesi Aşık Veysel`in anılarını paylaştı. Aynı zamanda Beylikdüzü Kaymakamı Ahmet Mesut Demirkol, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ve meclis üyeleri de geceye ilgi göstererek Âşık Veysel`i ebediyete intikal edişinin 40. yılında andılar.


Anahtar Kelimeler: arsiv