BEYLİKDÜZÜ`NDE HAMSİ FESTİVALİ İŞTAHLARI AÇTI

Beylikdüzü Trabzonlular Derneği 1. Hamsi Festivali`ni kutladı.

ARŞİV 22.12.2012 18:20:08 0
BEYLİKDÜZÜ`NDE HAMSİ FESTİVALİ İŞTAHLARI AÇTI

Dernek Merkezi`nde düzenlenen ve çok sayıda Trabzonlu misafirin katıldığı festivalde, bahçeye kurulan mangallarda hamsiler kızartıldı.

Karlı havada soğuğa aldırmayan Trabzonlular, bir yandan hamsileri kızartırken, bir yandan da kutladıkları festivalin heyecanını yaşadılar. Programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da Belediye Başkanı Yusuf Uzun`un selamını iletti. Yalçın, Hamsi Festivali`nden dolayı tüm Trabzonluları kutladı.

Hamsi Karadeniz Yöresinin Bir Kültürü

Beylikdüzü Trabzonlular Dernek Başkanı Ali Osman Esertaş ve Dernek Başkan Vekili Hasan Limanoğlu`nun organize ettiği festivalde, misafirlere bol bol hamsi ikramı yapıldı. Hamsi ziyafeti sonrasında ise okunan duaya tüm misafirler katıldı. Dernek Başkanı Esertaş, hamsinin Karadeniz yöresinde önemli bir kültür olduğunu dile getirerek, düzenlenen festival ile hamsi tadını İstanbul`da bir kez daha tatmak ve Karadenizli olmayan misafirlere de tanıtmak düşüncesinde olduklarını ifade etti. Esertaş, kültürün yaşatılması için küçük çocuklara da tavada hamsi pişirmeyi ve adetlerini öğrettiklerini söyledi. Programa ayrıca Belediye Başkan yardımcıları Ali Gençbay, Efrahim Yeşil ve çok sayıda önemli sima da katıldı.  


Anahtar Kelimeler: arsiv