Anneler Günü Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede yaşayan annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

BÜYÜKÇEKMECE 8.05.2016 23:29:58 0
Anneler Günü Büyükçekmece`de Coşkuyla Kutlandı

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçede yaşayan annelerin Anneler Günü`nü kutladı. Annelerin ellerini öpüp onlara çiçek takdim eden Akgün, "Bütün annelerimizin Anneler Günü`nü kutluyorum. Onlara, sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler diliyorum" dedi.

Büyükçekmece Belediyesi, Anneler Günü`nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Büyükçekmece ilçesinde yaşayan anneler, Mimarsinan Barış Manço Parkı`nda bir araya gelerek Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Orkestrası tarafından verilen konser eşliğinde bu özel ve anlamlı günlerini kutladılar. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün`de etkinlik alanına gelerek annelerin elini öpüp onlara çiçek takdim ederek Anneler Günü`nü kutladı.

"BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"

Annelerin insan hayatında çok önemli varlıklar olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece`de, Büyük Atatürk Parkı`nda, büyük Atatürk`ü dünyaya getiren, onun Türkiye Cumhuriyeti`ni kurmasına vesile olan Zübeyde Hanımı anarak ve annelerimize Fatiha okuyarak ilk Anneler Günü kutlamasını yaptık. Arkada gördüğünüz gibi Zübeyde hanımın resmini taşıyan yüzlerce anne ile beraber Anneler Günü kutlamasını, ilk ayağı olarak sabahın erken saatlerinde başlattık. Anlamlı bir tablo ortaya çıktı. Bu ülkenin bu günlere gelmesinde emeği olan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, padişahlar, komutanlar, devlet adamlarımız, kimler varsa onların doğmasına vesile olan annelerimizi şükranla andık. Bütün annelerimizin ellerinde öpüyoruz, onlara sağlıklı bereketli uzun ömürler diliyoruz. Daha nice Anneler Günü`nde annelerimizle buluşmayı yüce Allah`tan Diliyoruz" diye konuştu.

"ATATÜRK`Ü ÇOK SEVİYORUM"

1931 doğumlu olduğunu ve Atatürk`ü gördüğünü belirten Arife Ömerbaş,"Ben Samsun doğumluyum. 19 Mayıs`ta, Mustafa Kemal Atatürk Samsun`a geldi. Bir okulun bahçesinde, balkonunda konuşmalar yaptı. Çok küçük yaşta olduğum için sözlerini hatırlayamıyorum. Ama kendisini, şahsını, kıyafetini hatırlıyorum. Spor kıyafetle yaptığı konuşması aynen gözümün önünde. Atatük`ü çok seviyorum, onu rahmetle anıyorum. Bütün annelerin Anneler Günü`nü kutluyorum" dedi.