"Anafartalar ruhu sonsuza kadar yaşayacak!"

Anafartalar Zaferi`nin 101`nci yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası`ndaki Eceabat İlçesi`ne bağlı Büyük Anafarta Köyü`nde düzenlenen programa katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türkiye Cumhuriyeti`nin temelleri Anafartalar Zaferi'y

BÜYÜKÇEKMECE 10.08.2016 18:49:18 0

Çanakkale Savaşları’nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası’ndaki Eceabat ilçesine bağlı Büyük Anafarta Köyü Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Dr. Hasan Akgün başkanlığında katılan Büyükçekmece heyeti, ellerinde Türk bayrakları ile zafer coşkusunu yaşadı. 

Tören sonunda bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Anafartalar Zaferi’nin Mustafa Kemal`in askeri dehası ve kahraman Türk askerinin canı pahasına ortaya koyduğu mücadelenin sonucu kazanıldığını belirtti. Dr. Akgün şöyle konuştu:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve Büyükçekmece ailem ile Çanakkale Zaferi`nin kilit muharebesi Anafartalar Zaferi`nin 101. yılında aynı ruh ve inançla Çanakkale`deyiz. Türk ordusunun 10 Ağustos 1915`teki muhteşem zaferiyle sonuçlanan Conkbayırı süngü hücumunun 101. yılını kutluyoruz. Çanakkale`yi geçilmez yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

Bu vatanı bize miras bırakan, bu topraklar uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna canını veren şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle andık. Onlara olan borcumuzu ödeyebilmek için Türkiye Cumhuriyeti`ni ilelebet yaşatmalı, ülkemizi çağdaş medeniyetler düzeyine taşımalıyız. Özellikle 15 Temmuz`da yaşanan antidemokratik, korkunç girişim sonrasında oluşan birlik ve beraberlik havasını korumalı ve sürdürmeliyiz. 101 yıldır koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz bundan sonra da sürecektir. Buna inancım tamdır. Cumhuriyet ve demokrasimiz Atatürk ilkeleri ışığında sonsuza dek yaşayacaktır."  

Çanakkale savaşlarının sadece Tük tarihini belirleyen bir savaş olmadığının altını çizen Başkan Dr. Hasan Akgün şöyle devam etti: “Bu savaş dünya tarihini de belirleyen önemli bir savaştır. Bu savaş emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren bütün milletlere örnek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal bu savaşı Edirne’den Van’a tüm Anadolu ve Trakya halkının kahramanca mücadelesiyle kazanmıştır. “