Altın Karınca Ödülü Sahibini Buldu

Büyükçekmece Belediyesi?nin, Türkiye Belediyeler Birliği ?Akıllı Şehirler Fikir ve Proje Yarışması? ödüllü projesini kazanan ?Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket? mobil uygulaması bu kez de ?Altın Karınca? ile ödüllendirildi

BÜYÜKÇEKMECE 18.11.2020 17:01:18 0
Altın Karınca Ödülü Sahibini Buldu

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 2020 Altın Karınca Ödülü’ne layık görülen “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” mobil uygulaması akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması ve belediye hizmetlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

 

“Çok önemli bir proje”

 

Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de düzenlenen törende Büyükçekmece Belediyesi’nin ödülünü alan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” projemiz, şehrimizin; yerel, bölgesel veya küresel ölçekte yaşanan gelişmelere ve bilişim çağına uyum sağlaması ayrıca Büyükçekmece ailemizin yaşam kalitesini artırmak adına teknoloji ve bilginin daha verimli kullanılabilmesi adına çok önemlidir” ifadesini kullandı. Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Altın Karınca Ödülü’ne layık görülen “Büyükçekmece Ailem & Akıllı Etiket” mobil uygulama projesi Büyükçekmece Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi.

 

7’den 70’e herkes kolaylıkla kullanabilir

 

“Akıllı Şehir Uygulamaları” kapsamında ödül alan proje, belediye hizmetlerinin kolay erişilebilir hale getirilmesine imkân sağlarken, uygulama ile üretilmiş olan iş yerlerine özel “AKILLI ETİKET” üzerinde bulunan karekod ile eş zamanlı olarak birçok hizmete erişilebiliyor. Mobil uygulamayı kullanan vatandaşlar ilçedeki işyerlerine; restoran ise yemek, liste ve fiyat bilgisine ulaşabiliyor. Çek İlet özelliği ile de görülen sorunların belediye kolayca iletilmesi sağlanmaktadır. E-Belediyecilik işlemlerini (Beyan, Vergi Borcu, Belge Doğrulama ve Rayiç değerler vb.) bilgileri takip edebilecektir.

 Ayrıca proje; belediye sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 20 bin işyerinin, güncel verilerini tutarak gelir artırımının sağlanması. Vatandaşa da güncel, doğru ve hızlı bilgi gösterilmesi ile bölgeye, şehre ve belediyeciliğe katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda işyeri sahibi aynı etiketi okuttuğunda işyerine ait beyan, tahakkuk ve tahsilat bilgileri takip edebilecektir.