Alatepe Şehit Yakınlarına Şoförlük Yaptı

17.09.2018 17:43:29 0
Alatepe Şehit Yakınlarına Şoförlük Yaptı

 

 

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz  kahramanı Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan iki yeğenini yeni eğitim yılının ilk gününde, makam arabasının şoför koltuğuna oturarak evlerinden alıp okullarına götürdü.

 

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlarken milyonlarca öğrenci Türkiye genelinde okullarına giderek ders başı yaptı. Bu öğrencilerdin ikisi ise çok farklı duygular yaşadı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında beylik tabancasıyla birliğini teslim almaya gelen darbeci Semih Terzi’yi öldürdükten sonra şehit olarak ülkenin kaderini değiştiren astsubay Ömer Halisdemir’in Esenyurt’ta yaşayan yeğenlerini unutmadı. Başkan Alatepe, Halisdemir’in yeğenleri Burak Halisdemir ve Efe Halisdemir’i makam arabasının şoför koltuğuna oturarak okullarına götürdü.

 

Başkan Alatepe, yeni eğitim ve öğretim sezonunun ilk günü makam arabasıyla birlikte çocukların evine gitti. 7. Sınıfa başlayacak olan Burak Halisdemir ve 6’ya giden Efe Halisdemir’i makam arabasına alarak çocukların okulları Esenkent Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’na doğru yola çıktı. Yol boyunca çocuklarla sohbet eden Başkan Alatepe çocuklara tatillerinin nasıl geçtiğini, memleketlerine gidip şehit Halisdemir’in mezarını ziyaret edip etmediklerini sordu. Başkan Alatepe çocuklara ne olmak istediklerini sorarken Halisdemir’in yeğenleri polis ve doktor olmak istediklerini söyledi. Okul yolunda kırmızı ışıkta dururken Başkan Alatepe, aynı okula babasıyla giden bir kız öğrenciyi daha arabasına aldı. Belediye Başkanı Alatepe çocuklarla birlikte okula geldi ve yeni eğitim sezonunun başlamasıyla düzenlenen törene katıldı.

 

Önce iyi insan olun

Törende konuşma yapan Ali Murat Alatepe okula gittiği ilk günü hiç unutamadığını belirterek “O gün hep hafızamda. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Hepiniz birer doktor, öğretmen , mühendis olacaksınız. Bunlardan daha önemlisi iyi bir insan olmanızdır. Kahramanımız Halisdemir iyi bir askerdi, attığını vuruyordu ama bunlardan önce iyi bir insandı. Çünkü o gece iyi bir insan olmasaydı ve o haini vurmasaydı ülke olarak biz hangi girdaplara girerdik belli değil. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bizi, 2023-2053-2071 hedeflerine sizler taşıyacaksınız” diye konuştu.

 

Öğrencilerin daha sağlıklı ortamlarda ders görmeleri için okullarda gerekli temizlikleri yaptıklarını hatırlatan Alatepe, “Buharlı makinelerle sıraları temizledik. Boya,badanalarını yaptık, ihtiyacı olan okulların ihtiyacını giderdik. Bu ay içinde 7 okulu hizmete açacağız. Sömestr dönemine kadar da açacağımız 8 okulla birlikte toplamda 15 okula ulaşacağız. Eğitimin de emrindeyiz” dedi. Esenyurt Belediye Başkanı Alatepe, törenin ardından öğrencilerin sınıflarına girerek onlara hayırlı eğitim sezonu diledi. Esenyurt Belediyesi ekipleri de öğrencilere defter ve kalemlik hediye etti.