Akgün "Saldırıyı şiddetle kınıyorum"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Gazetem İstanbul"a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum" dedi.

BÜYÜKÇEKMECE 18.07.2016 12:03:40 0
Akgün

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, merkezi Beylikdüzü`nde bulunan ve günlük yayın yapan Gazetem İstanbul`a yapılan saldırıyı şiddetle kınadığının altını çizerek şu açıklama yaptı:

"Halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünün yerine getirilmesi için bin bir güçlükle yayın hayatını sürdürmeye çalışan basın kuruluşlarına yapılan bu türden saldırılar demokrasi ile asla bağdaşmamaktadır.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, gelişen en ağır şartlarda dahi özveriyle gazetecilik görevlerini yapmaya çalışan basın kuruluşlarımıza yönelik saldırının hiç kimseye bir yararı olmayacaktır. Geçmişte de basın kuruluşlarına benzer saldırı ve baskılar yapılmasına karşın basın asla susturulamamış, halkın haber alma özgürlüğü engellenememiştir. Gazetem İstanbul`a karşı yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce adalet önünde hesap vereceğine inanıyor, saldırıyı şiddetle kınıyorum. Gazetem İstanbul yönetimi nezdinde tüm gazete çalışanlarına ve okurlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."