Akgün: Kömür yerine doğal gaz fatura desteği verilmeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul'da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için acilen devletin dar gelirli yurttaşlara kalitesiz kömür dağıtmak yerine doğal gaz faturası ödeme yardımı yapması gerektiğini söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE 24.12.2015 11:56:23 0
Akgün: Kömür yerine doğal gaz fatura desteği verilmeli

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İstanbul’da hava kirliliğinin önüne geçilmesi için acilen devletin dar gelirli yurttaşlara kalitesiz kömür dağıtmak yerine doğal gaz faturası ödeme yardımı yapması gerektiğini söyledi.

"Acil önlem alınmalı"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı son hava kirliliği raporuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul genel olarak havası kirli bir şehir. Bazı bölgeler ise, en üst kırmızı çizgiyi geçmiş, alarm veriyor. Bunu hem raporlarda hem de İstanbul’u dolaştığınızda görürsünüz. Belediyeler ve kaymakamlıklar olarak birlikte çözüm bulmak zorundayız. Temiz enerji kullanmalıyız. Acilen kalitesiz kömür yerine doğalgaz yardımına geçilmeli” dedi. "Halk sağlığı her şeyin üstündedir" Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıttığı kömürün İstanbul’un havasının partikül, azot oksit ve karbonmonoksit değerlerini yükselttiğini hatırlatan Başkan Akgün, şöyle konuştu: “Öncelikle 39 kaymakamlık ve belediye kalitesiz kömür dağıtmaktan vazgeçmeli. Özellikle kışın en soğuk olduğu 4 ay boyunca vakıf, dar gelirli vatandaşlara doğalgaz ödeme konusunda destek vermelidir. Kömür dağıtma yerine doğalgaz faturasının ödenmesi için vatandaşa destek olmalıyız. Halkın sağlığı her şeyin başında gelir. Ucuz diye sağlıksız kömür yardımı yapılamaz. ” Tüm illerde yaygınlaştırılmalı Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, doğalgaz tesisatı ve bağlantısı olmayan konutların da acilen gözden geçirilmesi gerektiğini ve buralara da ihtiyaç halinde kamu desteği verilmesi gerektiğini belirtti. Akgün, yoksullar için doğal gaz fatura desteği uygulamasının bir an önce başlatılarak, doğal gaz bulunan tüm illerde yaygınlaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.