Akgün "Türkiye`de Tek Belediyeyiz "

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi`nin kadın erkek eşitliği bakımından örnek olduğunu belirterek, "3 belediye başkan yardımcısı kadın olan tek belediyeyiz" dedi.

BÜYÜKÇEKMECE 8.03.2016 15:23:00 0
Akgün

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün kazanılmış bir hak olduğunun altını çizerek, diğer bazı özel günlerden ayrılması gerektiğini ifade etti.

 

"Kadının olduğu yerde başarı vardır"

Türkiye'de kadın olmanın güçlüklerine de değinen Başkan Akgün, "Kadına şiddet uyguluyoruz, zulüm ediyoruz. Siyasette olsun iş hayatında olsun önünü açmıyoruz. Oysa kadının olduğu her alanda disiplin vardır, üretim vardır, başarı vardır" ifadesini kullandı. Kadınların ulvi ve kutsal yönleriyle de değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Başkan Akgün; "Kadın doğurgandır, annedir, kutsaldır. Cennet annelerin ayakları altındadır. Bunu asla unutmamalıyız. Başta eğitim olmak üzere toplumun her alanında kadınlarımızın önünü açmalıyız. Kadınların her alanda erkeklerle eşit olduğu gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız" diye konuştu. Belediye personelinin yüzde 46'sı kadın Kadın erkek eşitliği açısından Büyükçekmece Belediyesi'nin örnek ve tek belediye olduğunu da belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " Üç Belediye Başkan yardımcımız, yedi birim müdürümüz, beş belediye meclis üyemiz kadınlardan oluşuyor. Ayrıca belediye çalışanlarımızın yüzde 46'sı da kadın. Bu rakamlara bakınca Türkiye'de kadınların önünü açan, kadın erkek eşitliğine imkan tanıyan tek belediyeyiz."