"Akgün Evine Çekilsin Torunlarına Baksın"

AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol Filashaber' e yaptığı açıklamada Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibini eleştirdi.

BÜYÜKÇEKMECE 8.08.2018 11:06:00 0

AK Parti Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Recep Erol Filashaber’e yaptığı açıklamada Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve ekibini eleştirdi.

 

"20. Festivali Biz Yapacağız…!

Erol "Hasan Akgün artık biraz dinlensin, evine çekilsin torunları ile vakit geçirsin. Büyükçekmece’de değişim çok yakın ve kaçınılmaz olmuştur. Dayan Büyükçekmecem biz geliyoruz"  dedi.

 

Recep Erol; 19. Geleneksel Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

“Bir Arpa Boyu Yol Alınmamış”

Ak Parti Büyükçekmece ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi, Büyükçekmece Meclisi Grup Başkan vekili Recep Erol’ 19. Geleneksel Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erol; açtı ağzını yumdu gözünü. Hasan Akgün artık biraz dinlensin, evine çekilsin torunları ile vakit geçirsin. Büyükçekmece’de değişim çok yakın ve kaçınılmaz olmuştur. Dayan Büyükçekmecem biz geliyoruz dedi.

 

“Yorulmuş Heyecansız Bir Ekip Var”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Erol; Başkan Hasan Akgün bu yıl da başarısız bir festival gerçekleştirdi. 20. Festivali biz yapacağız. Ancak Büyükçekmece Festivali belediye ile özdeşleşmiş geleneksel bir etkinliktir.  Biz geldiğimizde elbette ki bu geleneği devam ettireceğiz. 1. Festival ile 19. Festival aynı seviyede ise bir arpa boyu yol alınmamıştır. Artık yorulmuş, heyecansız bir ekip var bu şekilde bu iş olmaz. Bu gidişatın acilen değiştirilmesi gerekli festivalde dünyanın çeşitli ülkelerinden katılımcılar yer aldı.  Batı ülkelerinden katılımcıların yanında doğu ülkelerinden de katılımcılar olmalıydı. Maalesef bu ekip ile bu kadar olur. Büyükçemece Ak Belediyecilik ile tanışma zamanı gelmiş geçiyor bile.

 

“20. Festival Böyle Olmayabilir”

Erol: “20. si düzenlenecek Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni  biz onlar gibi yapmayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıp, Dünyanın çeşitli ülkelerinden İstanbul’a gelen herkes İstanbul’u Dünyanın başkenti ve Recep Tayyip Erdoğan olarak tanıyor. Recep Tayyip Erdoğan dünyada 4 büyük liderden biridir. Festivale gelenleri büyük lider ile buluşturacağız. Dünya her geçen gün değişiyor, kültürel, tarihi değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmamız gerekli. Yatırımsal ve tanıtımsal katkı sağlanmalı. Gerçekleştirilen festivaller yapısal olarak yeterli değil. Egolarını tatmin ediyorlar. Festival folklor oyunları oynamakla Büyükçekmece çevresini gezmek ile olmaz. Ülkemize gelen misafirler İstanbul’umuzun tüm tarihi değerlerini görmesi gerekir. Ancak CHP zihniyeti ile yapılan etkinlikler bu kadar olur. Biz en iyisini yapmaya geliyoruz.   

 

 

“İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nden İbaret Değil”   

Erol : “Hoşgörülü dinimizi, birlik ve beraberliğimizi örf adetlerimizi Osmanlı Türk medeniyetini tam olarak anlatmalıyız. 4 büyük imparatorluğa başkent olmuş İstanbul’u ziyaretçilere gerçek yönleri ile tanıtmalıyız. İstanbul’un en benzersiz güzellikleriyle dolu olan ilçemiz, Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü’nden ibaret değildir. Bir çok tarihi değerlerimiz var.

 

“Her Şeyi Biliyoruz”

Festival ile ilgili CIOFF (Uluslararası Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Organizasyonu) çalışmalar yapıyor. Uluslararası Festivaller Birliği bu festivali Bu festivali çok desteklemiyor. Yetişmeyen eksik gruplardan yerlerine kimlerin getirildiğinden bilgi sahibiyiz. Eksiklerimizi yanlışlarımızı görmeliyiz. ” dedi.

 

“Hain Darbe Girişiminden 13 Gün Sonra”

Erol: “19 yıldır festivali izliyorum. 15 Temmuz 2016 Hain Darbe Girişiminden 13 gün sonra festivalin gerçekleşmesini çok doğru buldum. Ülkemizin kaos ortamında olmadığı tüm dünyaya gösterilmiş ve aynı zamanda turizme de katkı sağlanmıştır. Yapılan etkinlik değil, uygulamayı doğru olduğumu ifade ediyorum. Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyor, Gazilerimize de sonsuz teşekkür ediyorum.   Ülkemizde yapılan Tüm kültürel etkinlikleri destekliyorum ve alkışlıyorum; ancak doğru yapılanları” dedi.

KAYNAK : www.filashaber.com