Akgün`den Büyükçekmece`ye Bir Camii Daha

BÜYÜKÇEKMECE 4.09.2018 12:20:01 0
Akgün`den Büyükçekmece`ye Bir Camii Daha

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Sancak ailesinin katkılarıyla Mimarsinan Mahallesi’nde inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde ibadete açılan İbrahim Sancak Camii’nin imamı Mustafa Özsoy, mimarisiyle eşsiz bir yapı olan caminin büyük beğeni topladığını belirtti.

"Başkan Akgün verdiği cami sözünü tuttu"

İbrahim Sancak Camii inşa edilmeden önce aynı yerde bulunan eski camide de uzun yıllar görev yapan İmam Mustafa Özsoy, eski cami yıkıldığında Başkan Akgün’ün yeni bir cami inşa etmeye söz verdiğini ve sözünü yerine getirdiğini belirterek; "Eski cami geçmişte talihsizlikler yaşamıştı. Mimari ve inşaat olarak büyük talihsizlikler yaşayan eski camide 90’lı yıllardan bu yana görev aldım. Yıl 2013’e geldiğinde Başkanımız Dr. Hasan Akgün verdiği sözü tutarak Mimarsinan Mahallesi’nin ihtiyaçlarına yönelik büyük bir cami inşa etmek için adım attı. Sancaklar ailesinin katkılarıyla da bu eşsiz eser ortaya çıkmış oldu" dedi.

 

"Bu güzel eser ülkemize ve İslam alemine hayırlı olsun

Caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden İmam Mustafa Özsoy; "Klasik Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan camimizin yapımında emeği geçen, başta Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün ve Sancak ailesine, bugün burada ibadetini yapan tüm cemaatimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun, bu güzel eseri ülkemize ve İslam alemine hayırlı eylesin" şeklinde konuştu.

Sancak Camii’nde tüm ihtiyaçlar düşünüldü

 

Mimarsinan Mahallesi’nde hizmete giren Büyükçekmece İbrahim Sancak Camii’nde  vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünüldü. 2200 metrekarelik geniş bir alan üzerine kurulu ve 900 metrekare genişliğe görkemli yapının içerisinde 1500 kişi aynı anda ibadet edebiliyor. Ayrıca tüm ihtiyaçların düşünüldüğü cami içerisinde vatandaşlara hizmet verecek bir taziye evi, abdesthane ve kütüphane de bulunuyor.