Akgün "Birlik ve berberliğimizi koruyalım"

Muharrem ayının son oruç günü Büyükçekmece Cemevi?nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

BÜYÜKÇEKMECE 3.10.2017 11:44:35 0
Akgün

Muharrem orucunda Alevi yurttaşlarla biraraya gelen Başkan Akgün, içinde bulunduğumuz sürecin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemlerden biri olduğuna vurgu yaparak; “Bu zamanda bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya çok daha fazla ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

Katılım yoğun oldu

Büyükçekmece’de Muharrem Ayı orucunun son lokması Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından verildi. Büyükçekmece Cemevi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen iftar yemeğine Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Kırklareli Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Alevi yurttaş katıldı.

 

“Daha çok Mustafa Kemaller çıkar”

Başkan Akgün, Hazreti İmam Hüseyin ve 72 Ehl-i Beyt’in tarihe kara leke olarak geçen katledilmeleri sonrasında bu acı günlerin yaşandığını belirterek;  “Yas-ı Matem orucuyla o günleri, o acıları bir kez daha yaşıyoruz, anıyoruz. Yeryüzünde bu tür yezitlerin bir daha olmamasını da yüce Allah’tan diliyoruz. Yas-ı Matem orucunun son gününde siz değerli canlarla birlikte olmaktan kıvanç duyuyoruz. Birlik, bütünlük, beraberlik kavramlarına en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Hacı Bektaş Veli’nin o güzel sözlerinde de olduğu gibi, bir olmak, iri olmak, diri olmak zorundayız. Özellikle içinde bulunduğumuz bu zamanda en önemli konumuzdur. Biz her zaman biriz, iriyiz ve diriyiz. Tarih boyunca da, dünya döndüğü sürece de bu aziz millet bunu devam ettirecektir. Bunun dışlında bir beklentisi olan varsa hüsrana uğrar. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Bu ülkede daha çok Mustafa Kemaller çıkar. Allah bu memleketi, bu dünyayı, insanlık alemini bu yezitlerden korusun. Yas-ı Matem orucunuz ve son lokmamızı Allah kabul eylesin” diye konuştu.

 

“Hüzünlü bir olayın yıldönümü”

Büyükçekmece İlçe Müftüsü İrfan Üstündağ konuşmasında, Muharrem Ayı’nın çok önemli bir ay olduğunu belirterek; “Hazreti Hüseyin ve yakınında bulunan akrabalarının 73 kişinin şehit edildiği, katledildiği hüzünlü bir olayında yıldönümüdür. Bu vesileyle Hazreti Hüseyin efendimiz başta olmak üzere Kerbela’da şehit olan bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. Yüce rabbim inşallah onların bırakmış olduğu o yolda hak yolunda olmayı hepimize nasip eylesin” ifadesini kullandı.