Akgün, Belediyecilik, insanları mutlu etme sanatıdır

İzmir Balçova'da düzenlenen Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi'ne katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Marmara Belediyeler Birliği Encümen Üyesi Dr. Hasan Akgün, zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu

BÜYÜKÇEKMECE 14.02.2016 20:55:00 0
Akgün,  Belediyecilik, insanları mutlu etme sanatıdır

Kırk yıllık tecrübesiyle hem belediyeciliği anlatan ve zirvenin önemi hakkında açıklamalar yapan Başkan Akgün; belediyeciliğin insanları mutlu etme sanatı olduğunu söyledi.

Ayşe teyzenin evinin önündeki lambası yanacak”

Belediyeciliğin insanları mutlu etme sanatı olduğunu belirten Akgün, Başkanlar Zirvesi hem çok önemli hem de faydalı oluyor. Marmara Bölgesi Türkiye'nin lokomotifidir. Buradaki belediye başkanlarının bilgi paylaşımı aynı zamanda ülke için sonra derece güzel şeyler ortaya koyuyor. Daha iyisini nasıl yapabiliriz veya takıldığımız bir problemi diğer belediye başkanımız nasıl aşmış gibi konuları burada yoğuruyoruz.

Belediyeciliğin kitabı yok

Belediyeciliği öğrendiğimiz kitaplarda ‘belediyecilik: su, kanal, alt yapıyı yapan resmi kurumdur' yazardı. 40 yıllık belediyecilik hayatımdan sonra ‘öyle değil' dedim. Ben 550 sayfalık kitabımda ‘belediyecilik: insanları mutlu etme sanatıdır' dedim. Çocuğun salıncağını yenileyeceksiniz, Ayşe Teyze'nin evinin oradaki lamba yanacak. Bunlar farkında olmadan insana mutluluk verir. Belediye başkanının asli görevi vatandaşını mutlu etme sanatını iyi yoğurmaktır. Başkanlar Zirvesi'nde örnek projeler, yeni gelişmeleri tartışıyoruz. Yılda iki defa yaptığımız Marmara Belediyeler Birliği Başkanlar Zirvesi, bizim ufkumuzu açarken, vatandaşımızın yeni hizmetlerle buluşmasının altyapısını sağlıyor. Bir belediye başkanımızın yaptığı güzel bir projeyi görünce ona balıklama dalıyoruz, kendi şehrimize götürüyoruz” diye konuştu.

Sevgi ve hoşgörü yılı ilan ettik”

İzmir'deki belediyecilikle ilgili de konuşan Başkan Akgün, şunları söyledi: Kordon boyunda çok büyük bir meydan oluşturuluyor. Denizin altında çalışıldığı için zor bir iş yapılıyor. İlk dikkatimizi çeken şey bu oldu. Yeni fuarı gördüm. Bunlar çok hoş ve büyük yatırımlar. Kentsel dönüşüm alanlarını turla izledik. İzmir'de büyük değişiklikler görüyorum. İzmir Avrupai standartlarda bir şehirdir ama eksik veya geri kalan tarafları da tamamlamak lazım. Bunun başında kentsel dönüşüm ve şehir estetiğini geliştirme projeleri gelir.” Başkan Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak bu yılı Sevgi ve Hoşgörü Yılı” olarak ilan ettiklerini de belirterek, Bu sene terörizmle kapsamlı bir mücadele veriliyor. Türkiye'nin sevgiye ve hoşgörüye her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Büyükçekmece Belediye Meclisi olarak 2016 yılını ‘Sevgi ve Hoşgörü Yılı' ilan ettik. Umarım 2016'da akan kanlar durur ve sevgiyi yükseltiriz. Karşımızdakinin hatasını örtmekte inşallah gece gibi oluruz” dedi.