AKDAŞ SİLAH SANAYİİ AR-GE İLE TARİH YAZDI

Millî Savunma Bakanlığı`nca verilen Tesis Güvenlik Belgesi için hak kazanan ve savunma sanayi için imalâta başlayan Akdaş Silah Sanayi, üretimini yaptığını çeşitli av tüfekleriyle "Dededen Toruna" sözünün hakkını sonuna kadar veriyor.

YURTTAN 27.12.2016 23:30:12 0
AKDAŞ SİLAH SANAYİİ AR-GE İLE TARİH YAZDI

Ömer Akdaş tarafından küçük bir atölye olarak kurulan ve günümüzde Sadık Akdaş ile Selim Akdaş tarafından yönetilen devasa bir fabrikaya dönüşen işletme, hüküm sürdüğü yarım asrı aşkın süredir ara vermeksizin Ar-Ge çalışmaları yürütüyor.

Selim Akdaş yaptığı açıklamada; "Ağabeyim Sadık Akdaş, eski adıyla "Tüfekçi Köy" olarak anılan bu güçlü, paylaşımcı, eşit ve insanı zanaatkâr olan Huğlu’nun sayılan sevilen baş ustasıdır. İlk yerli çifteye hayat veren Ömer Akdaş’tan bayrağı devralan ve 1988 yılında Türkiye’nin ilk kinetik sistemli yarı otomatiğini ve 2003 yılında Türkiye`de ve bir Türk usta tarafından üretilmiş olan ilk 5 pimli aktif çakmaklı süperpoze ile 7 pimli aktif çakmaklı çifteyi üreten Sadık Akdaş, Türk Av Tüfeği sektörüne adını altın harflerle yazdırmıştır. Bizler de bu değerli hazineyi korumak ve milletimiz yararına sürdürmekle görevliyiz. Sektöre en büyük darbeyi kaçak silah imalatçıları ile merdiven altı diye tabir edilen, üretim ve kalite altyapısı bulunmayan girişimciler indiriyorlar. Ürettikleri düşük nitelikli ürünleri bir şekilde ihraç ederek, Türkiye üretimi tüm tüfekleri zan altında bırakıyor, uluslararası pazarda rekabet şansımızı düşürüyorlar. Öncelikle bunlara ilişkin denetimler sıklaştırılmalı, ruhsat alımı yeterlilik koşulları gözden geçirilmeli, ruhsatlı tüfek alımı kolaylaştırılarak cazip hale getirilmeli ve özellikle de söz konusu üreticiler için TSE (Türk Standartları Enstitüsü) kalite belgesi kazanımı maksimum düzeyde zorlaştırılmalıdır. Bilindiği üzere her yıl onlarca kişi, niteliksiz ve ruhsatsız silahlardan kaynaklanan kazalar sonucu yaralanıyor, hatta hayatını kaybediyor. Denetime odaklı kalite artırımına gidilerek ateşli silahlarda görülen istenmeyen olası kazaların da önüne geçilmiş olunabilir." dedi.

Selim Akdaş ayrıca, 2013 yılından beri otomotiv ve makine gibi sektörlere yüksek kalite yedek parça üretimi de yaptıklarını ve kazançlarının büyük kısmını daha yüksek başarılar elde etmek maksadıyla Ar-Ge çalışmalarına ayırdıklarını da söyledi.

Akdaş Silah Sanayi, Türk avcısını ve atıcısını kaliteyle, yabancı avcıları ve atıcıları ise Türk Malı tüfeklerle buluşturmak için sıkı bir uğraş içinde.