Ahmediye Anaokulu`nun Temeli Atıldı

BÜYÜKÇEKMECE 18.07.2018 17:18:28 0
Ahmediye Anaokulu`nun Temeli Atıldı

Büyükçekmece Belediyesi ve eğitim hayırseveri Akbalık ailesi ve işbirliğiyle hayata geçirilen anaokulu projesi, Ahmediye Mahallesi’nin öncelikli eğitim ihtiyaçlarından birini karşılamış olacak.

Ülkesine kazandırdığı otuzu aşkın okul nedeniyle “Okulcu Hasan” olarak tanınan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün,  eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi ile birlikte Ahmediye Mahallesi’nde yaptırılan anaokulunun temelini attı.

 

Konferans salonu, kütüphane ve hobi odası

Başkan Akgün’ün eğitim kurumları inşa ederken önceliklerinden biri de, her yaş grubundan öğrencinin kaliteli ve modern eğitim verebilen okullarda eğitim görmesi. Bu doğrultuda projeler geliştiren Başkan Akgün’ün temelini attığı anaokulunun içerisinde konferans salonu ve hobi odası da bulunacak.  400 metrekare alan üzerine inşa edilen okulun içerisinde 2 derslik, hobi odası, kütüphane, konferans salonu, yemekhane, öğretmenler odası bulunacak. Yapım çalışmalarına başlanan anaokulu 2018 – 2019 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

 

"Eğitimin ilk basamağı"

Temeli atılan anaokulunun Türkiye’nin eğitim hayatına hayırlı olmasını temenni eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; "Anaokulları çocuklarımızın eğitiminde ilk basamaktır. Ülkesine faydalı bireyler yetiştirmek için eğitimin temelini oluşturan anaokullarının geleceğimiz olan çocuklarımıza en modern ve en verimli eğitim ve öğretimi sağlayabilmesi için tüm olanaklarımızı kullanıyoruz. Ahmediye Mahallemize, eğitim hayırseveri Akbalık Ailesi’nin katkılarıyla yapılacak olan anaokulu bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayacak. Böyle değerli bir hizmet için gönüllü olan tüm eğitim hayırseverlerimize teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.