AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLİNÇLENDİRME SEMİNLERİ DÜZENLENİYOR

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklara yönelik bilinçlendirme seminerleri ile ağız ve diş sağlığı taramaları başlattı

SAĞLIK 29.01.2016 10:00:43 0
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI BİLİNÇLENDİRME SEMİNLERİ DÜZENLENİYOR

Seminerlerde, Bahçelievler ve Bakırköy çevresindeki okullar başta olmak üzere ilk ve ortaokul düzeyindeki çocuklar, karşılaşabilecekleri ortodontik problemler ve tedavileri hakkında bilgilendiriliyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bilgin Giray, ağız ve diş sağlığı açısından problemlerin erken yaşta tespit edilmesinin sağlık ve ekonomik açısından fayda sağladığını söyledi. Erken yaşta bilinçlendirme ve erken tanının önemli olduğunu belirten Doç. Dr. Giray, okullarda düzenledikleri seminerler ve diş sağlığı taramalarına ilişkin şunları dedi: Çocuklarımıza Ortodonti tedavisinin (çapraşık diş tedavisi) korkutucu olduğuna yönelik algının kırılması ve tedaviye küçük yaşta başlamanın önemini anlatıyoruz. Uzman diş hekimlerimizin verdiği seminerler ile ağız ve diş sağlığı taramalarımızda, çocukların en geç 7 yaşında ilk ortodontik muayeneden geçirilmelerinin gerekliliğini vurguluyoruz. Günümüzde her yaşta ortodontik tedavi mümkün olsa bile, çocukluk ve gençlik yaşlarında çeşitli sebepler ile ortodonti tedavisini yaptırmayan kişiler yetişkinlik döneminde pek çok sorunla karşılaşabilmektedir. Erken kontrol ve tedavi sağlıklı bir çenenin gelişimi açısından çok çok önemli. Çocuklarımıza, daimi dişlerin düzgün sıralanması ile dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesinin kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılmasına da yardımcı olduğunu örnekler eşliğinde aktarıyoruz.” İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Bahçelievler, Bakırköy, Bağcılar, Güngören ve Küçükçekmece belediyeleriyle yapılan işbirlikleriyle 2011 yılından itibaren yaklaşık 100 bin öğrencinin diş taramasını gerçekleştirdi. Ayrıca maddi olanakları kısıtlı ailelere destek amaçlı diş tedavi imkanları sundu ve sunmaya da devam ediyor.