Tüketiciyi koruyan adaylara oy vermeli

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği Başkanı Sevgi Emanet yaptığı basın açıklamasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKÇEKMECE 7.02.2019 15:56:00 0
Tüketiciyi koruyan adaylara oy vermeli

Büyükçekmece Tüketiciyi Koruma ve Bilinçlendirme Derneği'nin "tüketici hareketi içinde saygınlık kazanmış, kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu ifade eden Başkan Sevgi Emanet şunları söyledi:

"Amacımız yasalar ve haklar çerçevesinde tüm vatandaşlarımızı korumak ve savunmaktır. Kendi haklarını koruyabilmeleri için  güncel bilgileri gerek yazılı basın yolu ile gerekse sosyal medyada ; 5000den fazla takipçilerimize ulaşarak çalışmalarımızı yürütüyoruz .Ayrıca derneğimize bizzat gelen onlarca tüketicinin sorunlarını çözmeye gayret ediyoruz.Kaymakamlık ya da Tüketici Mahkemelerinin iş yükünü azaltmak için vatandaş ve kurumların arasında köprü vazifesi görüyoruz. Derneğimizin başına geldiğimiz 2012 yılından bu yana binlerce tüketicinin derdine derman olduk.Tüketicilerimizi temsilen Tüketici Hakem Heyetinde bir o kadar da kararın altına imza attık.Onlarca imza kampanyalarımız, başvurularımız sonucunda bir çok kurum ve firma karşısında tüketicilerimizin aleyhine olan konuları lehine çevirdik. Basınımızın desteği ile de yüz binlerce vatandaşımıza ulaşarak tüketicilerimizin haklarını nerede, nasıl arayacağı noktasında rehberleri olduk. Sekiz yılı aşkın süredir tüketici hakları konusundaki verdiğimiz mücadelede tüm bilgi ve birikimlerimizi vatandaşlarımıza yol göstermek üzere paylaştık ve paylaşmaya devam da edeceğiz. "

Emanet ; "derneğimiz olarak aydınlatıcı, eğitici ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini özendirmek için tüm yasal haklarının  nelerden ibaret olduğu konusunda tüketicilerimizi bilinçlendirerek,mağduriyet durumunda yol gösterici rehberlik görevini üstleniyoruz. Yüzlerce insanımızın da tüketici haklarının dışında yaşadıkları sorun ve sıkıntılarının yanında olup destek vererek gönüllerinde taht kurduk. Coğrafyanın en güzel köşesinde yer alıyoruz. Çözüm makamında olan kişiler bizleri dinlese ,bizlere gelen şikayetleri analiz edip ona göre yol haritası çizse zaten halk nezdinde siyasetin kapılarını açmış olacaklar.Siyasiler vaatlerin içerisinde tüketici sorun ve çözümlerini kapsayan projelerle seçmenin karşısına gelirlerse “seçime bir sıfır önde başlarlar.” dedi.

TÜKETİCİYE DOKUNAN, ONLARI KORUYUP KOLLAYAN SEÇİME BİR SIFIR ÖNDE BAŞLAR…

Bir şehirde yaşayan insanlar kendilerini o şehre ait hmezse mekânsal dönüşüm karşılıksız kalır diye bir söz vardır.Bu yüzden vatandaşla gönül bağı kurulmayan, halkın onayı alınmayan hiçbir proje ve çalışma takdir görmez ve başarıya ulaşmaz.Açıklamama başlarken hepimiz tüketiciyiz demiştim.Beşikten mezara kadar olan bir süreç bu…Bu yüzden tüketicilerle gönül bağı kuran,iletişim halinde olup,sorun ve çözümleri konusunda iyi etüd eden,yüzünü halka yani tüketicilere dönen, gerçekten onların beklentilerini, kısa ve uzun vadeli önceliklerini iyi okuyan adayın “seçime bir sıfır önde başlayacağı “ inancı ve bilincindeyim.

BELEDİYELERDEKİ TÜKETİCİ MASALARI YETERSİZ…

Emanet ; Belediye demek rutin belediyecilik hizmetleri dışında halkın her ihtiyaç duyduğu anda tüketicinin yanında olmak demektir.Sosyal belediyecilik de bunu gerektirir zaten.İlçemizde yaşayan tüketicilerin yaşadıkları sorunları en çabuk biçimde çözebilmesi için gerek Derneğimiz  gerekse Tüketici Hakem Heyeti  olarak üstün bir çaba ve mesai harcayarak gereğini yapıyoruz. Belediyelerin de rehber niteliğinde olacak” tüketici masaları “ kurup ya da var olanları aktif hale getirerek özellikle denetim kısmında daha çok faal olmaları gerekmektedir.

Emanet ;”Tüketicilerimiz de ilçemizi yönetmeye talip olan yöneticiyi seçerken; bu kriterleri göz önünde bulundurup, seçim vaatlerinde ; tüketicileri  kucaklayan adaya oy vermeli.”diyerek sözlerine son verdi.



 


Anahtar Kelimeler: ADAYA OY VERMELİ?.