SINAV ÜCRETLERİ NEDEN ÖDENMİYOR ?

MEB' in 02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yaptığı, Açık Öğretim Ortaokulu 2015 -2016 1.Dönem Sınavında görev alan öğretmenlerin sınav ücretleri ödenmedi.

YURTTAN 8.02.2016 10:19:50 0
SINAV ÜCRETLERİ NEDEN ÖDENMİYOR  ?

MEB’ in 02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yaptığı, Açık Öğretim Ortaokulu  2015 -2016 1.Dönem Sınavında görev alan öğretmenlerin sınav ücretleri ödenmedi.

Bu sınavlarda görev alan öğretmenlerin ücretleri her bir oturum için 5 saat olarak hesap ediliyor ve bunu karşılığı olarak ta öğretmenlere, 66 tl ödeniyordu.  Bu ücreti yetersiz bulan öğretmenlerin sınav görevi  almak istememesi dolayısıyla, Açık Öğretim  Ortaokulu ve Açık Öğretim Lisesi sınavlarının yapılmasında sıkıntılar baş göstermeye başlamıştı.  2015 toplu sözleşmesinde, bu sınavlarda görev alan Öğretmenlere, oturum başına en az  122 tl ücret ödenmesi  konusunda anlaşma sağlandı.Toplu sözleşme hükmü gereğince, hafta sonu merkezi sınavlarda görev alacak öğretmenlere 5 saat ücret ödenmeyeceği, bunun yerine;  Bina Yöneticisine 148,Bina

Yönetici Yardımcısına 133,Salon Başkanına 133, Gözetmene 118,Yedek Gözetmene 103 tl. ücret ödeneceği belirtilmişti.  

02-03 Ocak 2016 tarihlerinde yapılan sınavlarda görev alarak, zamlı sınav ücretlerini bekleyen binlerce öğretmenin elleri boş kaldı. Sınav yapılalı 1 aydan fazla bir zaman geçmesine rağmen sınav ücretleri henüz yatırılmadı. Sınav ücretleri neden yatırılmadı diye sorduğumuzda, çok net cevap alamamakla beraber,ne plan bütçe de, ne de milli eğitimin ödeme kalemlerinin içinde henüz bu ödemelerin adının geçmediği ve ödemelerin en erken mart ayında yapılabileceği söyleniyor.

MEB’e  ve Eğitim çalışanlarını her seferinde işverene peşkeş çeken “yandaş sendika”  yetkililerine sesleniyoruz. “ Sınav Ücretlerini Yükselttik” diyerek, öğretmenlerin ağzına bir parmak bal sürdünüz. Karşılığı nerde ?  Emek var, karşılığı yok. Resulullahın“ Çalışanın hakkını alın teri kurumadan veriniz”hadisi  sizin için bir şey ifade ediyorsa, bir an önce attığınız imzanın gereğini yapınız ve çalışanın hakkını aylarca süründürmeden ödeyiniz/ödetiniz.

   

Enver DEMİR

Türk Eğitim- Sen İst

9 No’lu Şb.Başkanı


Anahtar Kelimeler: