TÜRKİYE`DE GAZETECİ OLMAK

Beylikdüzü Belediyesi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecileri Beylikdüzü'nde bir araya getiriyor. Beylikdüzü sakinleri Türkiye'de gazetecilik hangi koşullarda yapılmaya çalışılıyor veya yapılamıyor?” sorusuna Tuluhan Tekelioğlu moderatü

BEYLİKDÜZÜ 9.01.2016 16:52:12 0
  TÜRKİYE`DE GAZETECİ OLMAK

Beylikdüzü’nde gazeteciler Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla “Türkiye’de gazeteci olmak” üzerine konuşacak. Tuluhan Tekelioğlu’nun gazetecilerle ilgili belgeseli “Persona Non Grata”nın gösteriminin ardından Tuluhan Tekelioğlu moderatürlüğünde, Zafer Arapkirli ve Pelin Batu yaşadıklarını anlatacak ve gazetecilik objektifinden Türkiye’nin fotoğrafını çekecek.

10 Ocak, 1961 Anayasası’nda gazeteciler lehine yer alan hükümlerden sonra "Çalişan Gazeteciler Bayramı" olarak kabul edildi fakat; 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak ilan edildi. Beylikdüzü Belediyesi “Türkiye’de gazetecilik hangi koşullarda yapılmaya çalışılıyor veya yapılamıyor?” sorusuna usta gazetecilerle yanıt arayacak. Söyleşi 10 Ocak Pazar günü saat 14:00’te Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde.