Başkan Akgün, omurilik felçlileri için koşacak

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Vodafone 38. İstanbul Maratonu`nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına koşarak bağış toplayacak

SPOR 2.11.2016 12:38:05 0
 Başkan Akgün, omurilik felçlileri için koşacak

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile Yol Arkadaşım Olur Musun?” sloganıyla başlayan ve bu yıl 13 Kasım Pazar Günü 11'incisi yapılacak olan Adım Adım Vodafone 38. İstanbul Maratonuna sayılı günler kaldı.

Belediye başkanları koşacak Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Galatasaray Spor Kulübü'nün sevilen eski yöneticilerinden Abdürrahim Albayrak, Vodafon 38. İstanbul Maratonu'nda Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği adına koşarak bağış toplayacaklar.

70 bin kişinin hayatı değişti

Ünlü isimlerin yer alacağı etkinlikten elde edilecek gelirle Türkiye'nin 81 İlinde akülü tekerlekli sandalye ihtiyacı olan engelli vatandaşlara, evlerinden dışarı çıkabilmeleri ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri için akülü tekerlekli sandalye dağıtılacak.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bu büyük koşu sayesinde Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği 1547 akülü tekerlekli sandalyeyi Türkiye'nin her yerinde bulunan 1547 engelli vatandaşa ulaştırarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Adım adım oluşumu 2008 - 2015 yılları arasında 13 bin koşucu sekiz sivil toplum kuruluşu için 111 bin bağışçıdan 14 milyon 500 bin TL bağış toplamış ve 70 bin kişinin hayatlarını değiştirmiştir....