Iğdırlılar Derneği`nin Yeni Başkanı Celal Karaali

Sefaköy Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, yapılan olağanüstü kongre sonucunda başkan ve yönetim kurulunu yeniledi

29.02.2020 19:12:53 0
Iğdırlılar Derneği`nin Yeni Başkanı Celal Karaali

Küçükçekmece Sefaköy' de hizmet veren Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği' nin kurucusu olan ve  2010 yılından beri çeşitli birimlerde görev alan gazeteci Celal Karaali oy birliği ile dernek başkanlığına seçildi.

 

Derneğin Sefaköy'de bulunan merkezinde gerçekleşen kongrenin divan başkanlığını İş İnsanı ve siyasetçi Özdemir Polat yaptı, Cemalettin Kaymaz, Seriye Karaali ve Tayfun Ercan da Divan Kurulu' nda görev aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede Başkan seçilen gazeteci Celal Karaali, yapmış olduğu kısa  konuşmada dernek hakkında bilgiler verdi. Karaali konuşmasında şu ifadeleri kullandı ‘’Bir özlemin, bir hasretin veya bir eksikliğin giderilmesi amacıyla kurulan derneğimiz Iğdırlıların buluşma adresi oldu. Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olduğum derneğimiz Aydın Şavluk’un başkanlığında, Kent Yaşam Gazetesi’nde kuruldu. Yasal işlemler tamamlandıktan sonra 2010’un son ayında görkemli bir açılışla binlerce Iğdırlı ile buluştu. Daha sonra ise derneğimiz ilk gecesini 2011’de Sefaköy’de Klas Düğün Salonu' nda yaptı. Yine bu gecemizde yaklaşık 600 Iğdırlının ve misafirlerimizin buluşmasına ev sahipliği yaptık” dedi.