BAŞKAN AKGÜN TEHDİTLER KARŞISINDA PES ETMEDİM

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün,basın mensuplarını ağırlayarak 2016 yılı faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu, 2017 projeleri hakkında bilgiler verdi.

BÜYÜKÇEKMECE 28.12.2016 12:49:22 0
BAŞKAN AKGÜN  TEHDİTLER KARŞISINDA PES ETMEDİM

Toplantıya 2016 yılının Türkiye açısından zor bir yıl olduğunu ve ülke olarak olumsuzlukların yaşandığı bir yıl olduğunu ifade eden sözlerle başlayan Başkan Akgün "2017 yılının şahsınıza, ailenize, çevrenize, sevdiklerinize, ülkemize, milletimize, hayırlı, sağlıklı, barış çiçeklerinin açtığı bir yıl olmasını, dünyaya barış getirmesini yüce Allah`tan diliyorum. Bugün burada çok önemli bilgileri paylaşacağım. 2016 yılında neleri yaptık, 2017 yılında neleri yapacağız bunları anlatacağım" dedi.

2016 yılında Büyükçekmece`de 24 cadde ve 141 sokağın yeniden yaptıklarını, 97 bin ton asfalt döktüklerini, 26 cadde ve 98 sokakta da taş kaplaması yaptıklarını belirten Akgün, Barbaros1 Caddesinde beton yapıldığını ve çalışmalar tamamlandığı zaman bu caddenin ilçenin en modern caddesi olacağını belirtti.

Eğitim konusunda yaptıkları çalışmalara da değinen Akgün, " 63 okul için 7 milyon lira yatırım yaptık, halbuki bu konuda herhangi bir mecburiyetimiz de yoktu. Kumburgaz`da sıfırdan yeni bir okul yapıyoruz. Devlet, Kumburgaz İlköğretim Okulu`nu kapattı. Bu durum karşısında vatandaşlar da ayaklanarak D-100 karayolunu trafiğe kapattılar. Bazı kişiler, planlı olarak vatandaşları galeyana getirmeye çalıştı "Belediye okul yapmıyor" dedi. Ben de gittim yakalarına yapıştım, bu sözü söyleyen kimse gelsin yüzüme söylesin" dedim. Kimse bu söze sahip çıkmadı. Ama ses kayıtları bizdeydi. Vatandaşı üzerimize saldırttılar. Biz de gittik vatandaşa, yalan söylediklerini anlattık bu konuda onları aydınlattık. 17 derslikli okulu kapattılar biz şimdi 28 derslikli okul yaptırıyoruz" açıklamasını yaptı.
İkinci okulun 15 yıldan beri öğretmen ve öğrencilerimizin çektikleri sıkıntıları sonlandırmak amacıyla Ulus Mahallesi`nde 28 derslikli bir ilköğretim okulu yapıldığını ve 2017 yılı sonunda bitirilmesi için çalıştıklarını sözlerine ekleyen Başkan Akgün, " şu anda hafriyatı yapıldı temel çalışması devam ediyor" bilgisini verdi.
Büyükçekmece Belediyesi`nin Makedonya`da yaptırdığı 17 derslikli okuldan da söz eden Başkan Akgün, ayrıca Makedonya`da öğretmenler gecesi yapıldığını ve ilk kez 500 öğretmenin biraraya gelerek öğretmenler gününü kutladığını da sözlerine ekledi.

Akgün ilçede işgallerin kaldırılması yönünde çok çaba sarfettiklerini yapılan çalışmalar sırasında mafya ile defalarca karşıkarşıya geldiklerini ifade etti. 2014 yerel seçimlerinden sonra en büyük mücadeleyi Mimarsinan`da verdiklerini ve bu konunun çok önemli olduğunu belirten Akgün, "Büyükçekmece Mimarsinan`da 760 bin 550 metrekare alanın işgalden kurtardık ve halka kazandırdık, beş yıllık mücadele sürecinde mafya ile zaman karşı karşıya geldik ve ciddi tehditler aldık. Vuracağız öldüreceğiz dediler. Çocuklarımın gittiği okulları bildiklerini söylediler. Benim gittiğim yerleri bildiklerini ifade ettiler. Ama bunlar bizi korkutmadı, bu tehditler aksine bizi motive etti. Belediye Başkanı tehditleri kaale alırsa Belediye Başkanlığı yapamaz bir adım bile yol alamaz" şeklinde konuştu.

"Ben Belediye Başkanı arkadaşlarıma her zaman şunu diyorum "kimseye acımayın." Sadece namuslu fakir fukaralara acıyın. Vatandaşın bir tanesi bize gelip büfe alıyor; bir sene sonra gidip başka birisine satıyor. Sonra orayı elinden almak için bir taburla gidiyorsunuz. Birine pilav tezgahı verirsiniz, sonra gelir sokağı kapatır, trafiği aksatır"

Dini tesisler için 3 milyon 200 bin, muhtarlıklar için 600 bin liralık bir harcama yapıldığını Büyükçekmece Cemevi`nin bütün eksiklerinin giderildiğini ve Sancak Yer Altı Camii dünyada 4 kez mimarlık ve uygulama alanında birincilik ödülü aldığını söyleden Akgün sözlerini şöyle sürdürdü;

"Büyük Atatürk Parkı yine işgalden kurtarılmış birtakım mafya grubunun elinden alınarak park haline getirilmiştir. Seçimden sonra verdiğimiz en büyük mücadele de budur. Büyükçekmece`de büyük bir adliye binasına ihtiyaç var. Adalet Bakanlığı`na çeşitli alternatifler sunduk. Şu anki Adliyenin olduğu bina Belediyemize ait. Orası biz de olsa belediye ciddi bir kazanç sağlayacak. Adliye binası yapılması için Çınar Koleji`nin olduğu yeri görüştük. Fakat Adalet Bakanlığı yetkilileri 2016 yılında yapamayacaklarını söyledi. Adliye sarayı ile ilgili takibimiz devam ediyor.Ayrıca icra dairelerinin eski Jandarma`nın olduğu yerde yapılmakta olan binaya aktarılması durumunda Adliye büyük ölçüde rahatlayacak."

Aydın Üniversitesi`nin ekim ayında şehir merkezine geleceğini,
yeni yapılan Belediye binasına bir aksilik olmazsa 2017 yılı şubat ayında taşınacaklarını belirten Başkan Akgün, "Belediye binamız oldukça akıllı olacak, buluşma noktası ve ağırlama merkezi haline gelecek" dedi.

Mimarsinan imar planları hakkında bilgiler veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Mimarsinan özel proje alanı ilan edilmiştir. İtalyan kasabasını andırıyor. Konut, pansiyon, otel olacak. 5 katlı ticari ve turizm yerleri 10 kata çıkacak. Mimarsinan kentsel dönüşüm projesi de mükemmel olacak" şeklinde konuştu.

"Tepecik de Mimarsinan gibi medeni bir şehir haline gelecek.
Roman vatandaşların bütün ihtiyaçlarını Belediyemiz karşıladı.Ben de senelerden beri bunlara bakarım. Ama yüzde 70`i AK Parti`ye yüzde 30`u bana oy verdi. Tepecik`in imara kapalı alanı yani Tepecik merkez. Bu imara kapalı yerler arıtma tesisi açıldıktan sonra tekrar gündeme geldi. Sayın Topbaş ile görüştüm, imara açılmasını istedim. Şu anda 2 katlı olan yerlere "4.5 kat imar verelim" dedim. Bunu yüz defa söyledim. Sayın Topbaş, benim yanımda talimat vererek derhal 4 kişilik bir komisyon kurulmasını istedi. Tepecik merkezde 20 yıldan beri devam eden imar sorununu sayın Topbaş`ın son talimatı ile çözeceğiz. Burada da AK Parti yüzde 70 oy alıyor. Bize oy veren verir vermeyen vermez. Bize az oy veren yerlere daha çok gidiyoruz. Tepecik`e yol yapmadığımızı söylüyorlar... Nereye yapalım imarı bu kadar? Ayağınızı koyacak yer kadar park yok. İmar planı çıktığı zaman Tepecik`i de Mimarsinan gibi medeni bir şehir haline getireceğiz. Kamiloba`ya kadar imar planlarını bitirdik. Büyükşehir meclisinin ocak ayı gündeminde olacak. Celaliye-Kamiloba`nın planları da baharda tamamlanmış olacak. E-5 ile TEM arasına 450 bin nüfus yerleşecek. Ortalama 4 kat imarla bahçeli evler yapılacak. Masa başı çalışması bitti. Meclis çalışmasından sonra da duvara asılmış olacak. Anlayacağınız üzere bölgemizde yeni bir Etiler yapılıyor"

2016 yılının son değerlendirme toplantısında Midwood İstanbul Film Stüdyo Kompeksi ile ilgili bilgiler de veren Belediye Başkanı Hasan Akgün "Bu proje sayın Cumhurbaşkanı`nın 10 tanıtım projesinden biri olmalıdır" diyen Hasan Akgün, "Dünyanın en büyük starlarının nasıl film çektiklerini gördüm. Hollywood`u gezerken bu proje aklıma gelmişti. "Biz bunu Büyükçekmece`ye yaparız' dedim. Alkent Mahallesi`nin göl tarafında, Toskana'nın sınırında 500 bin metrekare alanı bunun için düşündüm. Oranın talipleri çoktu. Fenerbahçe Galatasaray gibi kulüplerin yöneticileri peşimi bırakmadılar.Ama ben bu alanın dediğim gibi değerlendirmesini istediğimden hepsini geri çevirdim. Allah 14 yıl sonra yıllardır hayalini kurduğum projenin temelini atmayı nasip etti. Midwood projesi Büyükçekmece`nin dünyada tanınmasına katkı sağlayacak büyük ve cok önemli bir proje. Önce Midwood sonra yat limanı. Yat limanından ekmek yiyecek kişi sayısı minimum bin 200 olacak; üst düzey yöneticiler hariç. Midwood`tan ekmek yiyecek insan sayısı minimum 12 bin kişi. Midwood ayrıca bir yaşam merkezidir" dedi. Midwood projesini çok duyurmadık çünkü önünün kesilmesinden korktuk, bir şekilde önümüzün kesildiğini biliyorsunuz. Önümüz kesilmeseydi, yat limanında şimdi 650 tane yat olacaktı. Ben burdan bir kez daha yat limanının 2014 yerel seçimlerinden önce açılmasını engelleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bana ve ekibime geçici eziyet verdiler. Ama seçimlerden sonra bize iki kat inşaat yapma hakkı verildi. 650 yat kapasiteli liman bin 200 kapasiteye çıkarıldı. 4.5 metreyi, aşmayan bina 7.5 metre oldu. Limanın altına otopark yapılamaz diyorlardı. Şimdi altına 2 bin 300 araçlık, İstanbul`un en büyük otoparkını yaptık. Adını da Seven City Hill koyduk" şeklinde konuştu.

Başkan Akgün yapmış olduğu uzun ve geniş açıklamaların ardından basın mensuplarına "dilediğiniz soruyu sorabilirsiniz" dedi ve kendisine yöneltilen sorulara cevap verdi.

Haber Sitemiz Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Cevher, Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Tesisi`nin yapımı ile ilgili hangi aşamaya gelindiğini sordu. 

Akgün, ilçede yaşayan vatandaşların modern bir sosyal tesise ihtiyacı olduğunu  2000 metrekarelik bir alanda yapımına başlandığını söyledi.

2017 de hizmete açılması planlanan tesis vatandaşların kahvaltı yapabileceği yemek yiyebileceği salon olacağını, tavla oynayabilecekleri bir salon yapılacağını, içinde sanat merkezi, çocuklar için oyun alanı ve mescid barındıran bir tesis olarak düşünülmekte.

Başkan Akgün ayrıca Celaliye`de vatandaşların spor yapabileceği cafe-restaurant hizmetlerinden yararlanabilecegı tesisin insaat çalışmalarının devam ettiğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: