41 kere Maşallah!

Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi sanata ve sanatçıya ev sahipliği yapmaya devam ediyor

ARŞİV 1.04.2015 15:43:09 0
41 kere Maşallah!

Kültür, sanat kenti Büyükçekmece Ressam Nilüfer Temel'in, "Eski İstanbul" isimli gravür ve yağlı boya karma resim sergisi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle buluştu. Sergi Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce ve sanatseverlerin katılımıyla açtı.

 

Açılışta konuşan başkan yardımcısı İnce, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün selamlarını ileterek; "Nilüfer hocamızın sergisini açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü bu sergi de gerçekten çok büyük bir emek ve usta bir ressamın eserleri yer alıyor. Kültür ve sanat şehri olan Büyükçekmece'miz her gün yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor ki bu durum bizleri ve siz sanatseverleri son derece memnun ediyor" dedi.

 

"Unutulmaya yüz tutan bir sanatı canlandırdık"

 

Nilüfer Temel, 41'inci kişisel sergisinin açılışın da yaptığı konuşmada; "Osmanlı döneminde Hollandalı gravürcüler eski İstanbul'u, taş baskı halinde gravür olarak resmetmişler. Bundan 300 yıl önce yapılan bu çalışmaları, dünyada da yaygın bir sanat olan dağlama sanatıyla yeniden ele aldık ve unutulmaya yüz tutan sanatımızı yeniden canlandırarak, Büyükçekmece'de sanatseverlerin beğenisine sunduk. Amacımız; sanatla, insanların kendilerini keşfetmelerini sağlamak ve özellikle kadınlarımızın kabuklarını kırıp, özgür iradeleriyle bu alanda da başarabileceklerini göstermektir" şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: 41 kere Maşallah!