2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası Sona Erdi

İBB?nin desteğiyle düzenlenen 2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası tamamlandı. 3 - 4 Ağustos`ta Kartal sahilinde düzenlenen şampiyonada; yıldızlar, gençler ve elit sporcuların yanı sıra yaş grubu kategorilerinde 500`ün üzerinde sporcu yarıştı.

6.08.2019 04:46:30 0
2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası Sona Erdi

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) desteğiyle düzenlenen Triatlon Balkan Şampiyonası, 16 ülkeden 500'ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Şampiyonanın ilk gününde yıldızlar ve gençlerde erkek ve kadın sporcular ter döktü. Elit sporcuların da koştuğu ilk günün sonunda milli sporcular 12 madalya kazandı. Yarışların ikinci günü ise yaş grubu kategorisinde müsabakalara sahne oldu. 750 metre yüzme, 20 km bisiklet ve 5 km koşu kategorilerinde yarışan sporcuların kıyasıya mücadelesi büyük beğeni topladı. 20 ve 74 yaş arası sporcuların katıldığı şampiyonada bayrak yarışları da gerçekleştirildi.

Balkan Triatlon Şampiyonası'nda profesyonel sporcuların yanı sıra minik sporcular da unutulmadı. 9 ve 12 yaş arasındaki çocukların yarışları bisiklet turunun olmadığı aquatlon etabında yapıldı. Kısa mesafeli parkurda yarışan geleceğin şampiyon sporcuları ilerleyen yıllarda katılacakları müsabakalar için tecrübe kazandı.

Parkurları tamamlayarak yarışmalarda dereceye giren sporcular madalya, kupa ve para ödülü ile ödüllendirildi. Yıldız kızlarda şampiyonayı birinci olarak tamamlayan milli sporcu İpek Günad yarışın koşu etabında zorlandığını ancak hiç yorgunluk hmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Spora ilk olarak yüzmeyle başladım, 6 yıl yüzdüm ve triatlonla tanıştım. Son bir yıldır da triatlon sporunu yapıyorum. Türkiye'de derecelerim vardı ama Balkan Şampiyonluğu uluslararası ilk derecem oldu. Göğsümde ay yıldızı taşıdığım için gurur duydum. Önümüzdeki süreçte de  yurt dışında daha çok yarışa katılarak ülkemizi temsil etmeyi ve İstiklal Marşımızı okutmayı amaçlıyorum.”

Günün sonunda dereceye giren sporcular için kupa ve madalya töreni düzenlendi. Sporcular madalyalarını Kartal Belediye Başkan Vekili Oktay Aksu ve protokolün elinden aldı. Türkiye’nin toplamda 12 madalya ile tamamladığı yarışlar 4 Ağustos Pazar günü yaş grubu kategorilerinde devam edecek.

Şampiyonada madalya kazanan sporcuların isimleri ise şöyle:

Yıldız Erkekler 

Erick Rogoz Lorincz 
Mehmet Fatih Davran 
Romas Catalin

Yıldız Kadınlar

Delia Oana Dudau 
Elif Polat 
Aişenur Acar

Genç Kadınlar 

Özlenen İpek Günad 
Lana Gavrilovic 
Beyza Ayaşlıoğlu

Genç Erkekler 

Bartu Ören 
Emir Aracı 
Gabriel Barac

Elit Kadınlar 

Zeljka Milicic 
İpek Oztosun 
Ece Calp

Elit Erkekler 

Gültigin Er 
Luka Grgorinic 
Ali Rezvani