2. KAİ Günleri Beylikdüzü`nde Başladı

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen ve oldukça ilgi gören Kars Ardahan Iğdır (KAİ) günlerinin ikincisi başladı.

BEYLİKDÜZÜ 19.10.2017 17:33:30 0
2. KAİ Günleri Beylikdüzü`nde Başladı

Beylikdüzü 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda başlayan ve 22 Ekim tarihine kadar sürecek 2.Kars-Ardahan-Iğdır Günleri'nde Kars, Ardahan, Iğdır Valilikleri ve Belediye stantları ile bu kentlere özgü yöresel lezzetler de görücüye çıktı, bölgenin meşhur kaşar peyniri, tereyağı, balı ve ketesi olmak üzere pek çok ürünü tanıtım günleri kapsamında kurulan standlarda sergilendi.

 

Merak Eden Herkesi Kars'a Bekliyorum

Serhat şehri Kars'ın mutlaka yerinde gezilmesi ve görülmesi gerektiğini söyleyen Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Gücümüz yettiği kadar minyatürlerimiz, ketemiz, balımız ve kaşarımızla güzel şehrimizi tanıtmaya çalışacağız. Daha da  önemlisi Kars o kadar farklı bir yer ki tarım ve hayvancılığı bir tarafa bırakın turizm potansiyeli yüksek olan illerimizden bir tanesi. Şehrimiz burada tanıttığımızla kalsın istemiyorum; tüm hemşehrilerimizi, Kars'ı merak eden herkesi şehrimize bekliyorum. Belediye Başkanı ve belediye çalışanları olarak onları ağırlamak istiyorum. Kars'ı gezsinler, görsünler sonra da her gittikleri yerde "Türkiye'yi gezdik ve gördük" desinler. Çünkü güzel ilimiz Kars böyle bir yer. Buram buram tarih kokan ve bulunduğu coğrafya gereği çok önemli konumda olan, stratejik ve ekonomik bakımdan istikrarlı şehir diyebileceğimiz çok önemli şehirlerimizden bir tanesi. "

 


Tanıtım Günlerine İlk Gün Yoğun İlgi 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Kars Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu;  Kars Belediyesi ve Kars Valilik standlarını ziyaret ederek, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile sohbet etme ve  yöresel ürünlerin tadına bakma fırsatı buldular.

 

Beylikdüzü İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Beylikdüzü Başkanı Av.İsmail Damat, CHP İlçe Başkanı Av.T.Taşkın Özer, MHP İlçe Başkanı A.Ali Aydın da ziyaretçiler arasındaydı.