19.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

19. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Taksim Meydanı`nda start aldı.

BÜYÜKÇEKMECE 27.07.2018 15:31:47 0
19.Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün'ün konuşması  ve Ukrayna, Brezilya, İran ve Polonya ülke temsilcilerinin ülkelerine ait halk oyunlarını sergilemesi ile başladı.

 

Saygı duruşu yapılması ve  İstiklal Marşımız okunmasıyla başlayan  törende Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Komite Başkanı H. Gürhan Ozanoğlu ile birlikte Taksim Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı ve ardından bir konuşma yaptı.  

 

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından altı kez dünyanın en iyi festivali seçilen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali hakkında bilgiler veren Başkan Akgün, "19'uncu Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, yani dünya festivali bugün Taksim Anıtı önünde saygı duruşu, İstiklal Marşımızın okunması ve  Ukrayna, Brezilya, İran ve Polonya ülke temsilcilerinin küçük çapta gösterileriyle başlangıcını verdi. Dünya Festivaller Birliği tarafından kabul edilen Festivalimizin rresmi açılışı ise önümüzdeki  Pazartesi günü akşam saat 18.00' dan itibaren Büyükçekmece Mimar Sinan Köprüsü üzerinde göl şov su gösterileriyle başlayacak. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali bir dünya festivali, çünkü biz bugüne kadar altı kez üst üste dünyanın en iyi kültür ve sanat festivali ödülünü aldık" dedi.  

 

 

Başkan Dr.Hasan Akgün Akgün,  "Festivalimize herkesi bekliyoruz. Beş kuruş para yok. Büyükçekmece'de yemek ucuz, balık ucuz, su da ucuz, çay da ucuz. İstanbul'dan veya yurdun her kesiminden ve yurtdışından olmak üzere herkesi  festivali izlemek üzere ilçemize bekliyoruz. "dedi.

 

Haber: Oğuz Cevher