17.Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

17. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali`nin Kordonboyu`ndaki kortej yürüyüşüne 7'den 70'e onbinlerce Büyükçekmeceli destek verdi.

KÜLTÜR-SANAT 31.07.2016 11:46:45 0
17.Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafın dördüncü kez `Dünyanın En İyi Ķültür ve Sanat Festivali` seçilen CIOFF’un Türkiye’deki A kategorisindeki ilk ve tek festivali olma unvanına sahip olan Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Festivale uluslararası destek

Büyükçekmece Belediyesi`nin festival kapsamında gerçekleştirildiği geleneksel Kordonboyu kortejine Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün, Almanya eski Ulaştırma Bakanı ve CDU Milletvekili Oliver Wittke, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekme Belediyesi`nin KKTC`deki kardeş şehirleri Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı, Türk Folklor Kurumu Başkanı ve Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat  Festivali Komitesi Başkanı Gürhan Ozanoğlu, Schalke 04 Kulübü onursal başkanı Gerhard Rehberg, belediye meclis üyeleri ve Büyükçekmeceli katıldı.

Rio Festivali’ni aratmadı

Albatros bölgesinde başlayan ve Cumhuriyet Meydanı`nda sona eren kortej yürüyüşüne festivale katılan 37 ülkenin sanat elçileri, Büyükçekmece`deki sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri ve vatandaşlar ilginç kostümleriyle büyük ilgi çekti. 7’den 70 festivale sahip çıkan Büyükçekmecelilerin kendi tasarımları olan kostümlerle yürüdükleri kortejde adeta görsel bir şölen yaşandı. Kordonboyu esnafının da havai fişekler ve ışık gösterileriyle destek verdiği kortej Rio Karnavalı`nı aratmadı.

“Demokrasinin zaferidir”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 17 yıldır kesintisiz sürdürülen festivalin bu yıl Türkiye`nin içinden geçtiği hassas dönem nedeniyle farklı bir konsepte dönüştüğünü belirterek; `Yaşanan tüm olumsuzluklara karşın Türkiye güçlü ve büyük bir ülke. Bu festivalin bu yıl ki teması egemenlik ve demokrasidir. Büyükçekmece ailesi de 7`den 70`e festivale sahip çıkmıştır. Ülkenin içinden geçtiği nu hassas süreçte insanlarımızın demokrasi ve egemenlik temalı bu festivale böyle büyük ilgi göstermesi, sahip çıkmaları aslında demokrasinin, birlik ve beraberliğin zaferidir` dedi.